×

Regisztráció

Anime: Shuffle!

Shuffle! © asread / WOWOW / NAVEL

Shuffle! (TV, 2005)

シャッフル!

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, ecchi, visual novel

Rendezte: Hosoda Naoto
Írta: Takayama Katsuhiko, Hasegawa Katsumi, Suzuki Masashi
Karakter dizájn: Hirayama Eiji
Zene: Sawaguchi Kazuhiko, Maruo Minoru
Stúdió: asread, WOWOW, NAVEL

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (57 szavazat, átlag: 8.79) részletek

Shuffle! © asread / WOWOW / NAVEL
Egy múltban bekövetkezett baleset során az emberi, a démoni és az isteni létsík egybenyílt, de nem történt semmi egyéb egetrengető az esemény folyományaként. Mindhárom létsík lakói tudomásulvették az új helyzetet és megindult a fajok közötti keveredés. Történetünk kezdetére már természetessé vált, hogy egy iskola tanulói között nem csak emberek vannak, hanem istenek, démonok, félistenek, féldémonok, istendémonok, stb.

Tsuchimi Rin a történet főhőse is egy ilyen átlagos középiskolába jár, hozzászokhatott a démonok és az istenek jelenlétéhez. Az viszont őt is váratlanul éri amikor az istenek királya és a démonok királya lesz a két új telekszomszédja. Mindkét uralkodónak van egy lánya, az ő kérésükre költöznek a királyok Rin szomszédságába. Rin bár nem emlékszik rá, de a múltban mindkét lány életében pozitív szerepet játszott egy ideig. És most, hogy serdülőkorba értek mind a ketten azt vették a fejükbe, hogy megszerzik maguknak Rint. Lisianthus (röviden Sia, az istenkirály lánya) és Nerine (a démonkirály lánya) dolga nem lesz könnyű. Rin-kun gyerekkora óta együtt él Fuyou Kaedével aki gyakorlatilag arra tette fel a saját életét, hogy Rin boldog legyen. Az első rivális tehát akivel meg kell küzdenie Nerinének és Siának az Kaede, de rövidesen felbukkan egy titokzatos lány Nerine múltjából, akit Primulának hívnak és aki szintén Rint tekinti az "őrangyalának". Továbbá ott van még Rin környezetében Asa Shigure is, aki eredetileg Kaedét tanította a főzőcskézés mesterségére, de közben nagyon jól összebarátkozott Rinnel is.

Adott tehát öt lány akik mindnyájan szeretik Rint, de az, hogy Rin mit szeretne még ő maga sem tudja eleinte. A sorozat első fele pontosan olyan, mint egy szokványos ecchi vígjáték félreérthető szituációkkal, vicces helyzetekkel, nagy adag fanszervízzel. De ahogy halad a sorozat részről részre előre, úgy válik a történet egyre komorabbá és drámaibbá. Mind az öt lánynak van egy-egy sötét folt a múltjában és eltart egy ideig amíg Rin rájön arra, hogy addig nem keresheti a saját boldogságát amíg meg nem oldotta egyenként a lányok problémáit azzal, hogy leveszi a múlt terhét a vállukról.

Meg kell említenem még két dolgot: az egyik az, hogy Shuffle! rendezője Naoto Hosoda eléggé szabad kezet adott az egyes epizódrendezőknek, így kicsit inkonzisztens lett az animáció. Ne lepődjön meg senki, ha apró-pici különbségek adódnak egyes részek között a szereplők kinézetében. A másik dolog pedig az, hogy a Shuffle! Japánban is korhatárjelzéssel (15+) futott, ezt vegye figyelembe mindenki mielőtt elkezdi megnézni.

Végezetül a Shuffle!-t azoknak ajánlom figyelmébe megtekintésre akiknek tetszettek az olyan egy fiú × több lány animék, mint például a Love Hina vagy az Ai Yori Aoshi.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.01.15.
30124 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shuffle! © asread / WOWOW / NAVEL

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.