×

Regisztráció

Anime: Denei Shoujo Ai

Denei Shoujo Ai © Katsura Masakazu • Production I.G / Shueisha

Denei Shoujo Ai (OVA, 1992)

電影少女

Video Girl Ai


Hossz: 6 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, természetfeletti, shounen

Rendezte: Watanabe Hiroshi, Nishikubo Mizuho
Eredeti mű: Katsura Masakazu
Írta: Yamashita Kuniaki, Sekijima Mayori, Akahori Satoru
Karakter dizájn: Goto Takayuki
Zene: Okada Toru
Stúdió: Production I.G, Shueisha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (40 szavazat, átlag: 8.07) részletek

Denei Shoujo Ai © Katsura Masakazu / Production I.G / Shueisha
Moteuchi Youta a tipikus pancser-jelenség az iskolában, akit persze a lányok is nagy ívben elkerülnek. Élete nagy szerelme Moemi, ám a kudarctól tartva fél elmondani érzéseit a lánynak. Egy szép napon azonban Youta kikölcsönöz egy VHS kazettát. Meglepetésére a TV-ből kimászik egy magát Ai-nak nevező lány, s azt állítja, hogy ő egy "Video Girl", akinek az a feladata, hogy segítse a tiszta szívű, szerelmi bánatban szenvedő fiúkat :). Természetesen minden a feje tetejére áll: Moemi bejelenti, hogy szerelmes Youta legjobb barátjába. Ai kihívásnak veszi, hogy valahogy összehozza Youtat és Moemit, ám működésében zavar lép fel, s megtörténik vele az, ami elvileg képtelenség lenne: ő maga is képes lesz szeretni...

A Video Girl Ai szépségét szerintem nemes egyszerűsége okozza. A mindössze hatrészes OVA középpontjában a szerelem áll. Öt rész tényleg csak arról szól, hogy akkor most ki kit szeret, s hogyan vallja be neki. Ettől függetlenül abszolut nem unalmas a történet. Ai megjelenése feldobja a hangulatot, s a drámai részek közé rengeteg humor is ékelődik (megspékelve néhol persze pár ecchi-stílusú jelenettel ^^'). Azonkívül izgulhatunk, hogy mi lesz Aival a video meghibásodása miatt.

A film rajzolása hagyományos stílusú, de szép. Több betétdal is felcsendül az animében, s ezek is közrejátszanak abban, hogy szerintem szép, romantikus estét szerez magának az, aki végignézi. A szerelmi bánatban szenvedő fiúk mindenképp nézzék meg, talán reggelre egy új lakótárssal lesznek gazdagabbak ;).
Írta: Ayanami
Ayanami értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.01.19.
28788 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Denei Shoujo Ai © Katsura Masakazu • Production I.G / Shueisha

Hozzászólások:
Ennél az animénél láttam először, hogy mekkora különbség lehet a manga és az anime mű között, ami nem feltétlenül hátrány, de volt egy kis hiány (vagy inkább negatív) érzetem emiatt.
#1 | 2009.12.19. | írta: dunpeal1
Hozzászólás írásához jelentkezz be.