×

Regisztráció

Anime: Green Green

Green Green © Groover / Pony Canyon / Studio Matrix

Green Green (TV, 2003)

グリーングリーン

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, ecchi, visual novel, shounen

Rendezte: Matsumoto Chisaku, Mutoh Yuji
Karakter dizájn: Nakahara Kiyotaka
Zene: Shinkichi Mitsumune
Stúdió: Groover, Pony Canyon, Studio Matrix

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (73 szavazat, átlag: 8.11) részletek

Green Green © Groover / Pony Canyon / Studio Matrix
A történet egy Japán fiúiskolában játszódik, amit egy évre koedukálnak amolyan kisérlet képpen. A történet főhőse Takasaki Yuusuke, egy igen bátortalan ám annál kedvesebb fiú. Yuusuke barátai három teljesen debil egyén: Tenjin, Bacchigoo és Ichibansei, akik az egész sorozat alatt a csajozás minden módját kipróbálják, természetesen teljesen eredménytelenül.
A történet hátteréül szolgál Midori, aki végtelenül szerelmes Yuusukéba. A lány a legelső részben a semmiből jelenik meg, és sokáig (egészen ponosan a sorozat végéig) nem tudjuk meg, hogy kicsoda ő valójában. Azonkívül ott van még Reika, aki mindig keresztbe tesz Midorinak, nehogy sikerüljön neki meghódítani Yuusuke szívét, de hogy miért, az megint csak a végén derül ki. Ám a további szereplők is roppant jól kitaláltak és aranyosak.
A 12+1 rész alatt tökéletesen ki lehet ismerni a szereplőket és meg lehet szeretni őket. A rajzolási technikája véleményem szerint roppant szép, a történet aranyos és a poénok fergetegesek.

A Green Green TV egyike azon animéknek, amik talán a legviccesebbek közé tartoznak, ám hogy semmi ne legyen tökéletes, a vége drámába torkollik, ami egyáltalán nem illik a mű többi részéhez. Ezt a készítők is észrevehették, mert készítették egy 13. epizódot, ami Erolutions névre hallgat. Érdemes ezt is megnézni hozzá, mert a 12. rész végén az embernek olyan érzése van hogy ez így nincs rendesen befejezve. Szerencsére a 13. rész orvosolja ezt a hibát.
A felvezető zenére nem lehet panasz, nagyon eltalált, jól illik hozzá. Sok animét néztem már meg, de a GGTV lett az egyik nagy kedvencem! Aranyos történet, szép grafika, jó zene, kidolgozott-, szeretnivaló karakterek és végül rengeteg poén. Röviden így lehetne összegezni ezt az művet. Ajánlom azoknak, akik szeretik a humorral teletűzdelt, ecchi beálítottságú animéket.
Írta: Skatopia
Skatopia értékelése: 9 (kitűnő)
2006.02.12.
30769 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Green Green © Groover / Pony Canyon / Studio Matrix

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.