×

Regisztráció

Anime: Ichigo Mashimaro

Ichigo Mashimaro © Barasui • Doumu

Ichigo Mashimaro (TV, 2005)

苺ましまろ

Strawberry Marshmallow


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, kawaii

Rendezte: Sato Takuya
Eredeti mű: Barasui
Karakter dizájn: Sakai Kyuuta
Zene: Watanabe Tsuyoshi
Stúdió: Doumu

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Ichigo Mashimaro OVA (OVA, 2007)

Értékelések: (27 szavazat, átlag: 8.93, #69) részletek

Ichigo Mashimaro © Barasui / Doumu
Az Ichigo Mashimaro főszereplői négy kislány és egy nagylány, akik teljesen hétköznapi kalandokat élnek át, néha vicces, néha fárasztó, de mindig rettenetesen aranyos formában.
A lányok közül a legidősebb Itoh Nobue, aki 20 éves, fiatal életkora ellenére láncdohányos, és a sört sem veti meg (A mangában eredetileg 16 volt ^^"). Nobue nem tűnik különösebben felelősségteljesnek, de azért mindig vigyáz a kisebbekre, és a kedvükben jár, még ha időnként ugratja is őket.
Nobue kishúga a 12 éves (hatodikos) Itoh Chika, vagyis Chi, aki jól tud sütit sütni, és talán ő a legjózanabb a csapatban.
Az idétlen Matsuoka Miu szintén 12 éves, Chi osztálytársa és a szomszéd házban lakik. Kissé fura személyiséggel, és túl sok energiával megáldott kislány, aki a legtöbb fárasztó és őrült dolgot produkálja mindnyájuk közül, teljesen a helyzethez nem illő kommentárjaival és viselkedésével. Jó kontrasztot képez Chi józanságával. Kedvenc szórakozása a többiek piszkálása, amiért Nobue gyakran a padlóra küldi. Persze ez is csak néhány percnyi nyugalmat jelent.
Sakuragi Matsuri, vagyis Matsuri-chan 11 éves, ötödik osztályos kislány, ő a tipikus kis csendes, szemüveges, ügyetlen és gyerekes személyiség. Gyakran válik Miu vicceinek célpontjává, és hajlamos a sírásra, amitől még háromszor annyira aranyos lesz, mint alapállapotban. Nem csoda, hogy Nobue mindig a védelmére kel. Matsuri-channak van egy kis görénye, amit szinte mindig magával cipel.
Coppola Ana később kerül Matsuri osztályába, ő is 11 éves. Ana-chan nem japán, hanem angol kislány, de már 5 éve Japánban él. Így angolul egyáltalán nem tud már, sőt, gyengébb angolból még a többieknél is. Ez a helyzet kellemetlen számára, ezért igyekszik titkolni a dolgot. Természetesen Miunak ragyogó érzéke van ahhoz, hogy megtalálja valaki gyenge pontját, így Ana-chant sem kerülik el a viccei, melyeknek középpontjában legtöbbször Ana furcsa vezetékneve áll. Ana és Matsuri hamar barátok lesznek.

A különböző személyiségű kislányoknak köszönhetően a vicces helyzetek és az aranyosság mindvégig garantált. A történetek teljesen átlagos dolgokról szólnak, mint például az iskolába menés, strandolás, sütisütés, fürdés, vagy semmittevés.
A manga népszerűsége után nem csoda, ha sokan várták a TV-sorozat megjelenését. Az eredmény egy kellemes, hétköznapi, gyakran kicsit fárasztó sorozat különösebb értelem nélkül, középpontban az aranyossággal és a gyermeki életszemlélettel. Egyszer vicces, máskor kicsit érzelmes, és nagyon aranyos.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2006.02.12.
57175 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ichigo Mashimaro © Barasui • Doumu

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.