×

Regisztráció

Anime: Gakkou no Kaidan

Gakkou no Kaidan © Aniplex / Studio Pierrot / Fuji TV

Gakkou no Kaidan (TV, 2000)

学校の怪談

Ghost Stories

Bújj, bújj szellem

Hossz: 20 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, horror, természetfeletti

Rendezte: Abe Noriyuki
Írta: Shimizu Kenji, Fukawa Yuji, Hashimoto Hiroshi
Karakter dizájn: Onishi Masaya
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: Aniplex, Studio Pierrot, Fuji TV

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (67 szavazat, átlag: 7.70) részletek

Gakkou no Kaidan © Aniplex / Studio Pierrot / Fuji TV
Komoly titkokkal kell szembenéznie Satsukinak, mikor anyja halála után apjával és kisöccsével, Keichiroval új helyre költöznek. Már az első nap megpróbáltatással kezdődik, mikor a szomszéd srácról kiderül, hogy "kukkoló". Később iskolába menet Maya, a lány macskája elszalad egy ijesztő épület irányába. Ez az épület volt egykor iskolájának régi épülete, ahol Satsuki nagymamája volt az igazgató, és édesanyja, valamint édesapja is ide jártak.
Satsuki és Keichiro összebarátkoznak Hajimevel, az ominózus kukkolóval, annak barátjával, Reoval, aki szellem szakértőnek képzeli magát, valamint a felsőbb éves Momokoval. Együtt kell szembenézniük a régi épület titkával, ami szellemek búvóhelye. Amikor összefutnak egy kellemetlen kis szellemmel, Amanojaku-val, minden megváltozik. Ez a kis szellem egyre nagyobb és félelmetesebb lesz. Nincs más választása hőseinknek, menekülniük kell.
Ekkor Satsuki rábukkan édesanyja titkos naplójára, amiből kiderül, hogy kell a szellemeket megnyugtatni. Mikor gyerek volt a mama, sok szellemmel találkozott, és képes volt őket lenyugtatni. Ez a képesség öröklődött Satsukiban is, ezért képes Amanojakut eltüntetni "édesanyja segítségével". Sajnos azonban az építkezések feldúlták a környéket, ahol a szellemek nyugodhatnának, ezért kis csapatunk nagy feladat elé néz: Amanojaku nem tűnt el, csupán új testet talált magának. Bebörtönözve egy macska, Maya testében a szellem bosszút esküszik. Satsukiék azonban csak akkor üzhetik ki a cicájukból a szellemet, ha előtte minden szellemet megnyugtatnak.

A történet folymán sok szellemmel találkoznak hőseink, akik nagy kihívást jelentenek majd nekik. Mi, a nézők egy új oldalról ismerhetjük meg a szellemek világát, és azok lenyugtatásának módszereit. Habár sok mulatságos elemet tartalmaz, ez a történet mégis inkább megindító és félelmetes, melyben sok titokra derül fény. A történet végén mindenki nyer valamit, amitől egész lénye megváltozik, és ez a javára válik majd. A szellemeken keresztül talán még jobban meg is érthetjük az embereket, akik körülvesznek minket, mivel mind rendelkeznek emberi tulajdonságokkal. Barátság, összetartás és bátorság a történet fő mondanivalója. Az animében megható, félelmetes, és vicces jelenetekre egyaránt számíthatnak a nézők.

A rajz szép, bár nem túl kidolgozott, a zene viszont illik a történet hangulatához. A szellem által megszállott macska is elég érdekes motívuma ennek az animének. Jól vegyítik a mindenre elszánt szellem tulajdonságait a kecses macska mozgásával.
Írta: chiaki
chiaki értékelése: 9 (kitűnő)
2006.02.22.
28528 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gakkou no Kaidan © Aniplex / Studio Pierrot / Fuji TV

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.