×

Regisztráció

Anime: Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex 2nd GIG

Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex 2nd GIG © Shirow Masamune • Production I.G

Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex 2nd GIG (TV, 2004)

攻殻機動隊 STAND ALONE COMPLEX 2nd GIG

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, krimi, sci-fi, háború

Rendezte: Kamiyama Kenji
Eredeti mű: Shirow Masamune
Írta: Sato Dai, Fujisaku Junichi, Kamiyama Kenji, Terado Nobuhisa, Suga Shotaro, Sakurai Yoshiki, Yuichiro Matsuka , Oomatsu Yutaka
Karakter dizájn: Goto Takayuki, Nishio Tetsuya
Zene: Yoko Kanno
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Koukaku Kidoutai (movie, 1995)
Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex (TV, 2002)
Innocence Ghost in the Shell (movie, 2004)
Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX Solid State Society (movie, 2006)

Értékelések: (68 szavazat, átlag: 9.18, #21) részletek

Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex 2nd GIG © Shirow Masamune / Production I.G
A Stand Alone Complex második sorozata lényegében ott folytatja ahol az első abbahagyta, mégis különálló történet amely az előzmények nélkül is érthető. Ezért a történeti fonal kezdetén az ideiglenes kényszerpihenője után a 9-es szekció visszatér azokba az eseményekkel teli hétköznapokba amit egy jövőbeli speciális ügynökségtől elvárhatunk. Megoldandó esetek ezúttal is bőven akadnak, egyre bonyolultabb szövevényét alkotva a tényeknek és az általuk felvetődő kérdéseknek.

Az alapszituáció a negyedik világháború óta japánban élő menekültek kérdése körül bonyolódik, mivel sokan vannak és a politikai vezetők évek óta vonakodnak tisztázni a helyzetüket. A helyzet egyre komolyabb lesz, ahogy fellép egy titokzatos terrorista csoport, az "Individual Eleven", akik a menekülteket támogatják. A menekülteket fogja össze Kuze Hideo, egy teljes cyborg kezdetben ismeretlen múlttal, akinek egyre fontosabb szerep jut a kibontakozó konfliktusban. A háttérből befolyásolja az eseményeket kezdetben ismeretlen módon a kormány hírszerzésének egy eltorzult arcú hivatalnoka, Gouda Kazundo. Végül pedig japán első női miniszterelnöke megpróbálja elsimítani a feszültséget, pedig azzal a céllal juttaták hatalomra hogy bábként mindenbe beleegyezzen. Ilyen módon a történetnek több oldala van és ennek közepébe mintegy egyensúlyozóként csöppen bele a 9-es szekció. Persze hőseink nem maradnak erősítés nélkül. Egyrészt visszatérnek a Tachikomák, pontosan olyan gyermeki viselkedéssel mint amilyenek voltak, másrészt néhány új tag is belép.

Mint az előző sorozatban, most is vannak részek amik csak lazán kapcsolódnak a fő történeti szálhoz, inkább a történet univerzumáról mutatnak képet. Viszont ami hiányzott előzőleg, arra már nem lehet panasz. Betekintést nyerhetünk néhány fontosabb szereplő személyiségébe, múltjába. Egy-egy rész erejéig néhányuk kiemelt szerepet kap. Togusát indokolatlan fegyverhasználattal vádolják meg, Pazu látszólag egy gyilkosságot követ el, Saito kártyázás közben elmeséli miként vesztette el a bal szemét, Batout pedig magányos berlini megfigyelésén lehet látni. Habár Kuze Hideo nem tartozik az eredeti GitS univerzumba, mégis érdemes végigkövetni sorsát. A legérdekesebb Motoko múltja, megtudhatjuk miként lett belőle teljes cyborg és hogy ez hogyan kapcsolódik a jelen eseményeihez.

Grafika, animáció és zene terén nem változott semmi az első sorozat óta, minden olyan kiváló mint volt, erre garancia a Production I.G és Kanno Yoko. A történet pedig remekül megtervezett és kivitelezett, a fordulatok gondoskodnak arról hogy ne unatkozzunk. Külön érdekesség hogy a záró jelent ugyanaz mint amivel a manga kezdődik. Mindenképpen érdemes megnézni, hiszen egyformán van benne pörgős akció, lenyűgöző cyber-világ és elgondolkodtató események. Aki viszont látta az első sorozatot és tetszett neki, annak kötelező darab.
Írta: Althego
Althego értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.03.05.
55310 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex 2nd GIG © Shirow Masamune • Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.