×

Regisztráció

Anime: Ultra Maniac

Ultra Maniac © Wataru Yoshizumi • Shueisha

Ultra Maniac (TV, 2003)

ウルトラマニアック

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, magical-girl, shoujo

Rendezte: Sinichi Masaki, Kazuhiro Takahashi
Eredeti mű: Wataru Yoshizumi
Írta: Mamiko Ikeda, Tomoko Konparu, Miho Maruo
Karakter dizájn: Shimogasa Miho
Zene: Yugawa Toru
Stúdió: Shueisha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (29 szavazat, átlag: 8.76) részletek

Ultra Maniac © Wataru Yoshizumi / Shueisha
Ayu az egyik legnépszerűbb lány az iskolájában. Okos, sportos és jó tanuló, aki emellett még arra is képes, hogy mindenkivel jó barátságban legyen. Akad még egy hozzá hasonló fiú az évfolyamon, Tetsushi Kaji, aki kedves, melegszívű, ráadásul a baseball-klub tagja. Nem csoda hát, ha Ayu bele van zúgva!
Ayu életét azonban egy perc alatt felforgatja egy szokatlan barátság, miután segített egy lánynak, aki mint kiderül nem szokványos diák, hanem a Mágikus Királyság tagja, és mostantól minden erejével azon lesz, hogy segédkezzen Ayunak, aki igazából magában is remekül boldogulna, de most hála a Nina névre hallgató boszorkánytanoncnak - aki amilyen jószándékú, olyan ügyetlen -, hol hirtelen 20 éves lesz, hol meg fiúvá változik...

Aki egyszer ráérzett a sorozat ízére, egyhamar aligha fogja megunni - a jószándékú balfogások mellett remek humorforrást jelentenek azok a mellékszereplők is, akik véletlenül tanúi lesznek Nináék ténykedésének. A lányok kezére hamarosan több pályázó is akad - szerelmi háromszögekben ez a sorozat is bővelkedik. A történet során Ayu és Nina barátsága kibomlik, Ayu és Kaji szerelme növekszik és a Mágikus Királyság több lakója is belekeveredik a történetbe. A szereplők szerintem abszolút életszerűek és szerethetőek - a magam részéről tökéletesen el tudnám hinni, hogy élnek. (Mint a happy endek kedvelője, külön örülök, hogy azt is sikerült megoldani.)

Az eredeti mangát (Wataru Yoshizumi írta) a kimaradt jelenetek (például Nina és Ayu első találkozása) miatt szintén érdemes felkutatni. Egyébként az igazán keményvonalas rajongók a mangát részesítik előnyben, de a magam részéről nem láttam semmi minőségbeli különbséget - a zenék kítűnően feldobják a hangulatot, az animáció pedig bár többnyire nem túlzottan részletes, a célnak megfelel. Nem vagyok különösebb rajongója a romantikus műfajnak, mégsem egykönnyen tudtam felállni mellőle.
Írta: Vree
Vree értékelése: 9 (kitűnő)
2006.03.08.
35022 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ultra Maniac © Wataru Yoshizumi • Shueisha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.