×

Regisztráció

Anime: Gravitation

Gravitation © Murakami Maki • Studio DEEN

Gravitation (TV, 2000)

グラビテーション

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, zene, shoujo, yaoi

Rendezte: Shirohata Bob
Eredeti mű: Murakami Maki
Írta: Omode Akemi, Ikeda Mamiko, Yokote Michiko
Karakter dizájn: Shimogasa Miho
Zene: Kodama Tamashi, Asakura Daisuke
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (104 szavazat, átlag: 7.75) részletek

Gravitation © Murakami Maki / Studio DEEN
Shindou Shuichi a Bad Luck nevű együttes énekese. Bartájával, Hiroval közös álmuk, hogy zenéjükkel a csúcsra törjenek. De egyelőre még teljesen ismeretlenek, és minden fellépésért majdnemhogy könyörögniük kell. Ráadásul Shuichi nem igazán tudja, hogy fejezze be a legújabb számuk szövegét. Amikor este a parkban gondolkozik a dalon, a lap hirtelen kirepül a kezéből, egyenesen egy szőke fiatalember kezébe. A férfi minden érzelem kimutatása nélkül, fagyosan közli Shuichival, hogy a szöveg rossz, és abba kellene hagynia az írást.
Shuichi teljesen összezuhan, és nem megy ki a fejéből az eset, és a szőke férfi. A következő nap kiderül, hogy a férfit Yuki Eiri-nek hívják, és híres szerelmesregény-író. Shuichi egyenesen a házához szalad, hogy jól megmondja neki a véleményét. Azonban a heves vita közben Yuki hirtelen megcsókolja őt...

Shuichi és Yuki viszonyát mindenekelőtt Yuki eltitkolt múltja teszi próbára, valamint Aizawa Tachi, az ASK együttes tagja, és különféle akciói. A történet elsősorban Shuichiról és Yukiról szól, és a Bad Luck vetélkedéséről Sakuma Ryuichi együttesével, amely három év után újraalakult, méghozzá Shuichi első koncertje hatására. A sorozat alatt végigkíséhetjük a Bad Luck-ot, és Shuichi és Yuki kapcsolatát rögös útjukon, és szép lassan minden rejtélyre fény derül.

Az anime - ahogy témájából is látszik - elsősorban a női közönségnek készült, hiszen a két férfi főszereplő viszonya áll a középpontban. Ám a romantikus-drámai elemek mellett erősen dominál a vígjáték is a sorozatban. Több fülbemászó betétdal is helyet kapott a sorozatban, melyeket valószínűleg mindenki gyorsan meg fog kedvelni. A karakterdizájn igazán tetszetős, a szereplőknek pedig nagyon jól megválasztott, ismert szinkronszínészek kölcsönzik hangjukat.

A Gravitationt elsősorban tehát a női közönség tagjainak ajánlom. Aki a megszokottól egy kicsit eltérő romantikus drámát szeretne látni tele vígjátékkal és nagyon jó zenével, nem fog csalódni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2001.11.30.
32285 olvasás

Ismertető értékelése:
4.40 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gravitation © Murakami Maki • Studio DEEN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.