×

Regisztráció

Anime: Maburaho

Maburaho © J.C. Staff

Maburaho (TV, 2003)

まぶらほ

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy

Rendezte: Kimura Shinichiro
Írta: Tsukiji Toshihiko
Karakter dizájn: Nitta Yasunari
Zene: Korenaga Koichi, Sakai Ryo
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (25 szavazat, átlag: 8.52) részletek

Maburaho © J.C. Staff
Harry Potter, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó művek nagy kultusznak örvendenek. Így szinte elkerülhetetlen, hogy néhány alkotó ötlet merítsen e művekből. Nem állítom, hogy a jelen esetben tárgyalt anime alapkövét a "Harry Potter-láz"-nak köszönhetjük, de gyanítom, hogy az alkotók is felfigyeltek annak népszerűségére.

A Maburaho világa tulajdonképpen megegyezik a miénkkel. Az eltérés mindössze annyi, hogy minden ember képes varázsolni! Persze mindez jól is hangzik, azonban a varázslatok száma kötött. Az Aurából meg tudják állapítani, ki mennyi varázslatot végezhet élete során. Egy átlagos ember 8000 varázslatot képes előhívni. Minél több varázslatra képes valaki, annál nagyobb tiszteletnek örvend. Azonban aki felhasználja összes varázslatát, az elhuny, s porrá válik.

Shikimori Kazuki 17 éves, átlagos fiatal srác, aki az egyik legnevesebb Varázsló Akadémia diákja. Nem örvend túl nagy népszerűségnek, hisz ő élete során mindössze 8-szor varázsolhat (hangsúlyozom, az átlag 8000). A Nők rá se néznek, s a barátai is cikizik. Azonban élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik, miután 3 lány üldözőbe veszi. Ugyanis, mint az kiderül, Shikimori-kun nem akármilyen ősökkel rendelkezik, a legnagyobb varázslók vére csörgedezik ereiben! Így megkezdődik a harc Shikimoriért, pontosabban az ő génjeiért, mert az ő fia lesz minden idők legnagyobb varázslója!

Így épül fel az alaphelyzet. A Szereplők meglehetősen klisé-szagúak. Mintha kinyitották volna a poros fiókot, és kivettek volna néhány "bevált" karaktert. Shikimori-kun, a jólelkű-lúzer, akire eleinte egy lány se tekint, ám végül mindenki beleszeret. Az őt üldöző lányok pedig: Miyama Yuuna, Shikimori ügyetlen gyermekkori-barátja, Kazetsubaki Kuriko, a neves és rendkívül gazdag család sarja, és Kamishiro Rin, a hagyománytisztelő, Kendo-lány. A történet előrehaladtával azonban Shikimorinak nem csak a 3 lánnyal, de osztálytársaival is szembe kell néznie!

A grafikára nem lehet panasz. Kedves és színes, de néhol eltúlzott a női karakterek rajzolása, bár ez ízlés kérdése. A nyitódal egész jóra sikeredett, s ha jól figyelünk, a háttérzenék között egy ismerős szám alapjait is felfedezhetjük.

Összességében azt kell mondanom, hogy ez az anime messze van a tökéletestől. Akik könnyed-kikapcsolódásra vágynak, némi varázslattal, és romantikával, és nem bánnak egy csipetnyi ecchi-t, azoknak bátran ajánlom. Jót lehet rajta szórakozni, de nem szabad tőle sokat várni!
Írta: Mayer
Mayer értékelése: 7 (jó)
2006.03.25.
31870 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Maburaho © J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.