×

Regisztráció

Anime: Ojamajo Doremi

Ojamajo Doremi © Takanashi Shizue • TOEI Animation

Ojamajo Doremi (TV, 1999)

おジャ魔女どれみ

Magical DoReMi


Hossz: 51 rész
Műfaj: vígjáték, magical-girl, kawaii, shoujo

Rendezte: Igarashi Takuya
Eredeti mű: Takanashi Shizue
Írta: Todo Izumi
Karakter dizájn: Umakoshi Yoshihiko
Zene: Oku Keiichi
Stúdió: TOEI Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 6.69) részletek

Ojamajo Doremi © Takanashi Shizue / TOEI Animation
Harukaze Doremi egy 9 éves kislány, általános iskolába jár, minden héten más fiúba szerelmes, ám valahogy sosem jár sikerrel, mikor megpróbálja elmondani nekik az érzéseit. Hisz a boszorkányságban, s egyik nap még varázsigét is mormol, hogy végre sikerüljön elnyernie aktuális szerelme figyelmét, ám ezúttal se jár sikerrel. Mi tagadás, Doremi-chan elég ügyetlen kislány, nem is kifejezetten éltanuló, ráadásul van egy kishúga is, aki úgy tűnik, korához képest sokkal érettebb, mint ő. Emiatt aztán saját magát a világ legszerencsétlenebb lányának tartja. Egy napon hazafele menet megpillant egy különös boltot. Mikor meglátja a tulajt, elfogja a rémület. A nőre pontosan illik a boszorkányok leírása, amit egy könyvben olvasott. Bár a tulaj és macskája is próbálják megakadályozni, Doremi végül kimondja, hogy a nő boszorkány. Ennek következtében szerencsétlen boszi átváltozik zöld békává. A meglehetősen zsémbes teremtés, mint kiderül, egy Majorika nevű boszorkány, aki azért változott békává, mert egy ember kimondta rá a "boszorkány" szót. Egyetlen személy változtathatja csak vissza: Doremi. Ehhez azonban boszit kell faragnia a lányból, és ez korántsem lesz könnyű feladat. Főhősnőnk örül a lehetőségnek, hogy varázsolhat, ám még nem is sejti, hogy az út bizony hosszú és nehéz lesz. Későbbiekben csatlakozik hozzá még két lány, legjobb barátnője, Fujiwara Hazuki, és az Oszakából érkezett Senoo Aiko. Összesen 9 próbát kell kiállniuk, hogy mindhárman valódi boszikká válhassanak, s Doremi visszaváltoztathassa Majorikát.

A történet kellemes szórakozás kicsiknek és nagyoknak is. Vicces, aranyos, sokszor tanulságos. És persze rengeteget lehet izgulni a lányokért az egyes próbák előtt, hiszen sokszor ütköznek látszólag áttörhetetlen akadályokba. A varázslatok és a lányok élete mellett megismerkedhetünk még az osztálytársaikkal is, akik sokszor szorulnak segítségre mindennapi életükben, főhőseink pedig igyekeznek kihúzni őket a pácból.

Az Ojamajo Doremi japán eddigi leghosszabb magical girl sorozata, amely 4 évaddal, azaz összesen 201 résszel, 13 OVA epizóddal és két filmmel maga mögött hagyta a Sailor Moon-t. Az első évad rajzok és animáció szempontjából még elég kezdetlegesnek tekinthető, ám mulatságos történeteivel szinte azonnal sikerült belopnia magát a nézők szívébe. A karakterek aranyosak, hamar megszereti őket az ember, ahogy a lányok tanárait, szüleit és osztálytársait is. A háttérzenék, az opening és ending dalok is nagyon hangulatosra sikeredtek. Akiknek elnyerte a tetszését, feltétlenül nézzék meg a többi sorozatot és az OVA-kat is.

A személyes értékelésem azért lett 10, mert szerintem ez az anime, a maga műfaján belül mindenképpen kiemelkedő darab, és úgy jó, ahogy van. Első látásra valószínűleg csak egy újabb rózsaszín animének tűnhet, de nem szabad, hogy ez megtévessze a nézőt. A lányoknak ezúttal nem mindenféle szörnyekkel kell megküzdeniük, hogy megmentsék a világot, egyszerűen csak túl kell élniük a mindennapjaikat, tanulni az iskolai dolgozatokra, és emellett a boszorkány vizsgákra. A sorozat egyik nagy pozitívuma, hogy sohasem válik unalmassá. Az iskolatársak történetei, és a mindennapok eseményei egy kis varázslattal megfűszerezve érdekessé tesznek minden egyes epizódot. A poénok is remekül el lettek találva, ahogy a szomorúbb részek és jelenetek is jól illeszkednek a történetbe.

Aki nem szereti a magical girl műfajt, az inkább kerülje, viszont aki nem visítva fut el, ha meglát egy rózsaszínbe öltözött szereplőt, nyugodtan tegyen vele egy próbát. A sorozat célközönsége elsősorban a 10 éves lányok, de kisebbek és nagyobbak is nézhetik. Azoknak ajánlom még, akik szeretik az aranyos, vicces sorozatokat, és a magical girl műfajon belül nem ragaszkodnak, esetleg unják már a mindennapra-egy-démon sémát.
Írta: Tenshi
Tenshi értékelése: 10 (mestermű)
2006.04.01.
28335 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ojamajo Doremi © Takanashi Shizue • TOEI Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.