×

Regisztráció

Anime: Tokyo Mew Mew

Tokyo Mew Mew © Studio Pierrot / Tv Tokyo

Tokyo Mew Mew (TV, 2002)

東京ミュウミュウ

Mew Mew Power

Vadmacska kommandó

Hossz: 52 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, kaland, sci-fi, magical-girl

Rendezte: Abe Noriyuki
Írta: Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Kitayama Mari
Zene: Negishi Takayuki
Stúdió: Studio Pierrot, Tv Tokyo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (81 szavazat, átlag: 7.21) részletek

Tokyo Mew Mew © Studio Pierrot / Tv Tokyo
Ichigo Momomiya egy átlagos lány, aki egy átlagos iskolában éli az átlagos diákok életét. Mint minden lány, ő is odavan az iskola kendo klubbjának legtehetségesebb tagjáért, Masaya Aoyama-ért. Mikor egy nap váratlanul arra kerül sor, hogy ezzel a fiúval menjen el közös programara, a Red Data Állatkiállításra (kvázi randi), valami történik: Egy macskaszobor lézerfénye lekutatja a lányt, és késöbb valami sugár felforgatja az életét. Másnap Ichigo furán érzi magát, elalszik az órán, halat eszik, a kezével mosakszik, a talpára esik, egyszóval úgy viselkedik, mint egy macska. Mikor rábukkan arra az épületre, ahonnan előző nap az a fura sugár jött, aminek hatására elájult, Masaya bajba kerül. Egy mutáns patkány támadja meg őt. Ichigo segítségére siet, de egyedül nem sokat tehet az óriás szörny ellen. Amikor veszélyessé válik a helyzet, egy szőke fiú megmenti a rémült lányt. Ám nincs idő magyarázkodásra, cselekedni kell. A szőke srác visszaküldi Ichigo-t a harctérre, valamint odadob neki egy medált, amivel átváltozhat egy macska harcossá. Így már felveheti a harcot a mutáns ellen.
Amikor véget ér a megdöbbentő esemény, jöhet a magyarázat. A szőke srác, Ryou Shirogane és társa, Keiichiro Akasaka harcot vívnak az űrmanókkal, akik elvesztették a bolygójukat, és most a Földre fáj a foguk. A legmodernebb technikai vívmányokkal felszerelt kutatólaborukból keresték a legmegfelelőbb DNS-sel rendelkező fiatal lányokat, akikben megvan az a mutáns gén, melynek segítségével harcolhatnak az űrmanók mutánsai ellen. Összesen 5 ilyen lány van, ezek egyike pedig Ichigo. Miután ráleltek előző nap a kiállításon, egy sugárral aktiválták ezt a mutáns gént. Így ő lett az első kiválasztott, egyben a csapatkapitány és a hegyi vadmacska képességeit hordozza.
Ezek után Ichigonak 2 komoly feladatra kell felkészülnie: meg kell védje a világot a mutánsok ellen, és fel kell kutassa a többi kiválasztottat. Emelett még titokban kell tartania a küldetését és kilétét, amit megnehezítenek időnként felbukkanó macskafülei és a macskafarka. El kell kezdenie dolgozni a Macskávézóban, ami a titkos főhadiszállás, és ráadásul néha a randikat is le kell mondania Masaya-val.
Szépen lassan előkerülnek csapattársak, felbukkan egy űrmanó is, később pedig több információt is megtudhatunk az ellenségről, a vezérről, akinek neve Kékség.

Érdemes megemlíteni a többi vadmacst is, mivel mindegyik külön személyiség: Mint Aizawa, a kék madár, Lettuce Midorikawa, a fekete delfin, Pudding Fong, az oroszlánmajom, Zakuro Fujiwara, a szürke farkas. Van olyan lány aki elkényeztettett, olyan, aki önbizalomhiányban szenved, olyan, aki egyáltalán nem szenved, sőt, idegesítő, és olyan, aki egy sztár, de magányos. Az átváltozás, a találkozás és a barátság azonban mindenkit elindít egy önelemzésen, és saját korlátainak ledöntésében. Örök tanulság: egységben az erő, a barátokkal minden könnyebb.
Sokat megtudhatunk a fiúkról is. Keiichiro és Ryou egymás ellentétei: az előbbi udvarias, házias és a lányok támasza, az utóbbi viszont főnökösködő és kibírhatatlan, mégis mindketten megbíznak a lányokban. Ha valami baj van, lehet rájuk számítani. Valamint van egy édes kis plüssállatnak tűnő számítógép, Masha (Minimica), aki segítőkész, és fontos tagja a csapatnak. Én még megemlíteném Kishu-t is, az első űrmanót, akivel Ichigo találkozik, és fura kötődés alakul ki benne a lány iránt.

Ez egy aranyos, romantikus kis történet, amiben első ránézésre buta kis szituációk alkaulnak ki, de könnyen meg lehet szeretni mind a történetet mind a szereplőket. A grafika jó, és a zene is illik a sztorihoz, de tipikus magical-girl effektek vannak benne.
Összehasonlítva az eredeti és az angol verziót érdekes dolgokat vehetünk észre, mint például az életkorok megváltoztatása (hozzáigazítás) az angol átírásban. Az eredeti mű írói, Reiko Yoshida és Mia Ikumi 7+2 részes mangája alapján készült el az anime.
Írta: chiaki
chiaki értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.04.01.
26758 olvasás

Ismertető értékelése:
4.14 (jó), 7 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tokyo Mew Mew © Studio Pierrot / Tv Tokyo

Hozzászólások:
Aranyos anime, bár nekem a sorozat második fele jobban bejött. Mondjuk, még mindig a Sailor Moon a favorit. :)
#2 | 2013.12.15. | írta: Andro
aranyos nagyon az anime, én láttam mindegyik részét már. csak ajánlani tudom.
#1 | 2013.12.14. | írta: Kilari
Hozzászólás írásához jelentkezz be.