×

Regisztráció

Anime: Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora © Hashimoto Tsumugu • Group TAC / WOWOW

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (OVA, 2006)

半分の月がのぼる空

Hossz: 6 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi

Rendezte: Matsushita Yukihiro
Eredeti mű: Hashimoto Tsumugu
Írta: Takayama Katsuhiko
Karakter dizájn: Ohara Mitsuru
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: Group TAC, WOWOW

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (35 szavazat, átlag: 8.26) részletek

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora © Hashimoto Tsumugu / Group TAC / WOWOW
Ezaki Yuuichi egy 17 éves srác, aki Hepatitis A fertőzés miatt kórházban került. Mivel igazából nincsen gyógymódja a betegségnek, csak ki kell várni míg elmúlik, Yuuichi unatkozik és szeret kilógni az intézményből. Emiatt Tanizaki Akiko, az erőszakos de alapvetően mégis csak rendes nővér időnként eléggé kibukik rá. Egyik nap Yuuichi meglát egy lányt a kórház keleti szárnyában, ahol a súlyos betegek tartózkodnak. Akiko elárulja Yuuichinek a lány nevét: Akiba Rika. Mivel a lány igen visszahúzódó és ideje nagy részét olvasással tölti, Akiko még egy ürügyet is kitalál Yuuichinek amivel összeismerkedhetnek.

Innen indul a szerelmi történet, és ahogy lenni szokott, rögös úton halad tovább. Legfőbb tényezőként ott van Rika betegsége, ami a drámai hatásért felelős. Emellett Rika orvosa, Natsume Goro is beleszól az eseményekbe, neki pedig megvannak a személyes indokai azokra a tetteire amikkel megpróbálja távol tartani Yuuichit Rikától. Azért társai is akadnak Yuuichinek, néhány közelebbi barátja az osztálytársai közül, akik többször is kisegítik olyan akcióiban mint például kórházból kilógás vagy tetőről függeszkedés.

Ami igazán furcsa volt ebben az animében, hogy bár alapvetően drámai akar lenni, mégis rengeteg könnyedebb, vicces jelenetet tartalmaz. Ilyenek Akiko kirohanásai, a "Tada ecchi gyűjtemény", vagy éppen "Zebra Mask" akciói. Kissé olyan mintha a készítők átestek volna a ló túloldalára, mivel elég nehéz megállapítani hogy miből is van több a történetben: humoros elemekkel fűszerezett szokványos szerelmi történetből vagy drámából. A végkifejlet bizonyos értelemben pozitív, de nem egészen, még az is kétértelműséget tükröz.

A megvalósítás a szokásos mai színvonalú, vagyis kiváló, az animációra nem lehet panasz. A karakterdizájn a női szereplők esetén több esetben szinte simogatnivalóan aranyos, bár ez elég szubjektív vélemény. A zene viszont nem hagy mély nyomokat az opening kivételével. Összességében egy bárki által megtekinthető, jól nézhető darab, még ha nem is különösebben kiemelkedő.
Írta: Althego
Althego értékelése: 7 (jó)
2006.04.02.
29239 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora © Hashimoto Tsumugu • Group TAC / WOWOW

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.