×

Regisztráció

Anime: Divergence Eve

Divergence Eve © Tsukumo Takumi • Radix

Divergence Eve (TV, 2003)

ダイバージェンス・イヴ

Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Takada Atsushi
Eredeti mű: Tsukumo Takumi
Karakter dizájn: Yamashita Toshinari
Zene: Houga Yousuke
Stúdió: Radix

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 5.91) részletek

Divergence Eve © Tsukumo Takumi / Radix
A távoli jövőben egy Watcher's Nest nevű űrbázison járunk. A bázist egy kis bolygó köré építették, ahonnan a párhuzamos dimenziókból ghoul-nak nevezett lények próbálnak áttörni. Céljuk természetesen a mi univerzumunk elfoglalása. A lények ellen a bázis különleges osztaga küzd, akik közül főszereplőnőnk, Kureha Misaki képes átalakulni egy ghoul-hoz hasonló lénnyé.

Mielőtt azt hinnéd, hogy nagyon spoiler voltam, elmondom, hogy az alkotók a hibásak, ugyanis a sorozat a 12. résszel kezdődik. Ezért az első rész után aligha lehetne bármi értelemeset mondani. A történet valójában a második résszel veszi kezdetét, ahol a különleges osztag tagja, még épphogy csak megérkeznek a bázisra. A bázisra amely elsősorban a ghoul-ok és kis bolygó miatt tele van rejtélyekkel és kérdésekkel.
A sci-fi-s történet és helyzet nem tűnik rossznak, azonban az alkotók mégsem hozták ki belőle, amit lehetett volna. Sem a történetvezetés, sem a karakterdizájn, sem pedig a CG animációk terén. A női szereplők (természetesen ők vannak többen) iszonyúan nagy lökhárítókkal büszkélkedhetnek, a rampart armorok (robotok amiben küzdenek) meg mintha egy C64-essel készültek volna a garázsban. A cselekmény legtöbbször kiképzés miatti nyafogásban és az iránytóközpontban elhangzó kvantum-tér-idő-stb. halandzsában kimerül. Ennek ellenére a karakterek jelleme jól kidolgozott, elsősorban Misakié, maga a történet is elsősorban őrá koncentrál.
Mivel azonban a sorozat a 13. résszel nem igazán ér véget, elkészült a folytatás Misaki Chronicles címmel, melyben már tényleg minden Misakiról szól. Megismerhetjük a múltját, valódi érzéseit és gondolatait. Feltűnnek érdekes egyrészes szereplők is. A folytatás sokkal inkább hajaz lélektani drámára mint sc-fi-re, ennél kicsit jobb is.

A zenéje meglepően jól sikerült, a jpop-os endinget leszámítva ami teljesen elüt a kicsit drum'n'bass-es, electro-s stílusú háttérzenétől.

A sorozatot elsősorban a hardcore sci-fi rajongóknak ajánlanám, hátha ők értenek is az "elméleti háttérből" valamit. Akik ezen felül, a nem éppen pozitív leírásom ellenére mégis vállalkoznának, hogy végignézik, azoknak azt tudom tanácsolni "folyjanak az árral", nem érdemes túl sokat gondolkodni a rejtélyeken és az érthetetlen magyarázatokon. És természetesen az orbitális, "boing-boing" melleken sem egyszerű túltenni magát az embernek.
Írta: madfist
madfist értékelése: 7 (jó)
2006.04.02.
27885 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Divergence Eve © Tsukumo Takumi • Radix

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.