×

Regisztráció

Anime: Naruto: Dai Katsugeki! Yuki Hime Shinobu Houjou Datte Bayo!

Naruto: Dai Katsugeki! Yuki Hime Shinobu Houjou Datte Bayo! © Bandai / Studio Pierrot / TOHO / TV Tokyo / NARUTO Movie Production Committee

Naruto: Dai Katsugeki! Yuki Hime Shinobu Houjou Datte Bayo! (movie, 2004)

劇場版NARUTO(ナルト) 大活劇!雪姫忍法帖だ&っ

Naruto: A Rank Mission! Protect the Snow Princess!


Hossz: 82 perc
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, harcművészet

Rendezte: Date Hayato, Okamura Tensai
Írta: Yamatoya Akatsuki, Sumisawa Katsuyuki
Karakter dizájn: Suzuki Hirofumi, Nishio Tetsuya
Zene: Masuda Toshio
Stúdió: Bandai, Studio Pierrot, TOHO, TV Tokyo, NARUTO Movie Production Committee

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Naruto (TV, 2002)
Naruto: Akaki Yotsuba no Kurōbā o Sagase (OVA, 2003)
Naruto: Takigakure no Shito Ore ga Eiyuu Dattebayo! (OVA, 2004)

Értékelések: (48 szavazat, átlag: 7.71) részletek

Naruto: Dai Katsugeki! Yuki Hime Shinobu Houjou Datte Bayo! © Bandai / Studio Pierrot / TOHO / TV Tokyo / NARUTO Movie Production Committee
Fuun hercegnő és kísérői veszélybe kerülnek. Már-már ütött az utolsó órájuk, de nem szabad feladni! Megkezdődik a végső támadás. Most épp azt gondolnánk: Mi ez? Hol vannak Narutóék? És pont ebben a pillanatban megjelenik Naruto feje a mozivászon előtt.
Nos, Kakashi-Sensei arra kérte Narutoékat, hogy nézzék meg a Fuun Hercegnő Kalandjai című filmet. A film után épp azon gondolkoznak, vajon miért is kellett megnézniük, amikor hirtelen Fuun hercegnő fehér paripáján lovagolva átugrat a fejük fölött. Mögötte üldözői követik őt lovaikon. Nem tudva mire véljék ezt a helyzetet, Naruto, Sasuke és Sakura utánuk erednek, hogy megmentsék a hercegnőt. Végül kiderül, hogy az üldözők annak a filmstúdiónak a megbízott testőrei, amelyiknél a Fuun Hercegnő Kalandjait forgatják. Feladatuk pedig az volna, hogy megvédjék Fuun hercegnőt, vagyis valódi nevén Fujikaze Yukie színésznőt. Kakashi csapatát azzal bízza meg a rendező és az író, hogy kísérjék el őket az új filmük forgatására, amit Hó Országban szeretnének leforgatni. Ám a hercegnőt alakító színésznő nem kíván elmenni erre az útra. Némi csellel mégis el tudják cipelni magukkal, és mikor felébred a hajón, már kezdődhet is a forgatás. Alig veszi kezdetét a játék a havas parton, mikor feltűnik három ninja, akik el akarják rabolni a hercegnőt. Kakashiéknak éppen hogy sikerül megmenteni mindenkit, ideiglenesen vissza kell vonulniuk. Vajon mi volt ez az egész?
A magyarázat egyszerű: tíz évvel ezelőtt, itt a királyságban meggyilkolták Sonsetsu királyt, akinek kislányát akkor egy fiatal Konoha-i ninja mentette meg. Kiderül, hogy ez a bizonyos lány, Kazahana Koyuki hercegnő nem más mint Fujikaze Yukie. Ami pedig Kakashit illeti, neki volt már dolga azzal a három ninjával, tíz évvel ezelőtt. Naruto és társai most szembe néznek a feladatuk súlyával. Nemcsak egy hercegnőt kell megvédeniük, de egy országot is meg kell menteniük egy gonosz alaktól akivel a hercegnő komoly kapcsolatban van. Hogy mit is akar? Azt amit a zsarnokok általában: hatalmat és az hozzá vezető eszközt.

Háború és film. Kaland és dráma. Valamint filozófia minden mennyiségben.
A filmesek, vagyis a rendező a végsőkig kitart, mert a kamerának pörögnie kell és a show-nak mennie kell tovább! A hercegnő legnagyobb erénye a futás és a menekülés, ezen pedig változtatni kell az ő legnagyobb fájdalmára! Naruto-ék meg ki se látszanak a harcból. Valamint minden mindennel kapcsolatos és az irónia meg a szentimentalizmus nem maradhat el. Vicces és izgalmas, tele fordulatokkal!

Ez az első movie a Naruto sorozatból. Valószínűleg az 5. Hokage megválasztása után járhat időben, de pontosabban nem lehet megállapítani. Gyakran előfordul, hogy a néző felteszi a kérdést: Vajon jó filmet nézek? Ez tényleg Naruto? Kicsit olyan, mint egy időutazás, vagy mint mikor a valóság találkozik a filmmel.
Írta: chiaki
chiaki értékelése: 10 (mestermű)
2006.04.04.
31073 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Naruto: Dai Katsugeki! Yuki Hime Shinobu Houjou Datte Bayo! © Bandai / Studio Pierrot / TOHO / TV Tokyo / NARUTO Movie Production Committee

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.