×

Regisztráció

Anime: Hokuto no Ken

Hokuto no Ken © Toei Animation

Hokuto no Ken (movie, 1986)

北斗の拳

The Fist of the North Star Movie


Hossz: 110 perc
Műfaj: akció, sci-fi, kaland, harcművészet

Rendezte: Ashida Toyoo
Írta: Buronson
Karakter dizájn: Suda Masami
Zene: Hattori Katsuhisa
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 5.38) részletek

Hokuto no Ken © Toei Animation
Az emberiség szinte teljesen kiirtotta önmagát. Csupán kevesen élték túl a nukleáris háborút mely elsöpörte a Föld minden szépségét, sivár pusztaságot hagyva maga után. Ebben a világban mit sem érnek a gyémántok és pénzkötegek, mindenki számára a túlélés a legfontosabb, s a legértékesebb kincs a tiszta iható víz. A túlélésért folytatott küzdelemben ismét felvirágzik az emberiség kegyetlen uralmi rendszere, elnyomók és elnyomottak világa.

A számunkra mindennapinak tűnő technológiáknak már se híre, se hamva, csupán a puszta öklére hagyatkozhat az ember, ebben az erőszaktól fűtött poszt apokaliptikus világban. Két harcművészet tanítványai tartják rettegésben az elnyomottakat. Hokuto és Nanto, közülük a két legerősebb az Északi Csillag és a Déli Csillag ökle. Kenshiro a legerősebb Hokuto harcművész, azonban erejét nem uralomra használja, ezért sokan ellene fordulnak, megpróbálva átvenni az ő helyét. Még egykori barátja, a Déli Csillag Ökle, Shin is ellene fordul, s nem bírva a túlerővel, Kenshiro kitaszítottá válik. Azonban visszatér a halál torkából, hogy bosszút álljon, s a földet ismét felvirágoztassa.

A Fist of the North Star movie az eredeti '84-es TV sorozat újrája, egy 110 perces filmbe sűrítve. E mű személyében igazi kult rajzfilmet ismerhetünk meg, melyből rendkívül sok anime és film merített ihletet azóta. Rendkívül erőszakos, kegyetlen és véres, ezért az érettebb közönség közül is csupán azoknak ajánlanám, akiket nem zavar a néhol MortalKombat-ot idéző kivégzések látványa. E kegyetlen harcok ábrázolása rendkívül részletes, s bár meglátszik, hogy egy '86-os műről van szó, a Grafika kiváló, és megállja a helyét mind a mai napig.

Ha összegeznem kéne a Fist of the North Star Movie-t, a Star Wars legelső filmjével, mostani felállás szerint 4. epizódjával példáznék. Az idő vasfoga sajnos érezhetően elcsámcsogott rajta. De unikum ez kérem!
Írta: Mayer
Mayer értékelése: 6 (megfelelő)
2006.04.08.
28620 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hokuto no Ken © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.