×

Regisztráció

Anime: Golden Boy

Golden Boy © Egawa Tatsuya • DAST Corporation / Hana Production / Leo Production / Wombat / Production I.G

Golden Boy (OVA, 1995)

ゴールデンボーイ

Hossz: 6 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, ecchi, shounen

Rendezte: Kitakubo Hiroyuki
Eredeti mű: Egawa Tatsuya
Karakter dizájn: Kawamoto Toshihiro
Zene: Katayanagi Joyo
Stúdió: DAST Corporation, Hana Production, Leo Production, Wombat, Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (87 szavazat, átlag: 8.76) részletek

Golden Boy © Egawa Tatsuya / DAST Corporation / Hana Production / Leo Production / Wombat / Production I.G
Oe Kintarou, 25 éves, a Tokyo-i Jogi Egyetem egykori hallgatója, aki azért hagyta ott az egyetemet, mielőtt lediplomázhatott volna, mert a teljes tananyagot elsajátította. Mountain-Bike-jával járja az országot, hogy tovább tanulhasson az Életről, és a Világról, s mindent feljegyez egyetlen noteszébe. Kalandjai során rengeteg lehetetlennek tűnő problémával kell szembenéznie, de számára nincs megoldhatatlan feladat!

A GoldenBoy egy rendkívül mókás kis vígjáték. Kintarou különböző helyeken vállal részidős munkát, ahol mindig sikerül egy nőbe belebotlania. Nem is hazudtolhatná meg férfi mivoltát, hisz azon nyomban megtesz mindent annak érdekében, hogy belopja magát a hölgy szívébe. Azonban ez sehol sem bizonyul egyszerű feladatnak. Kintarou küzdelme a műsor humorának fő mozgatórugója, mely néha szinte ordít az ecchi-től, mégsem ez teszi igazán vonzóvá a Goldenboy-t. Habár néha igen meredek dolgokon jár az esze, Kintarou egy velejéig tiszta, korrekt, és becsületes ember, s ennek rendje és módja szerint oldja meg a felmerülő problémákat. Talán a Great Teacher Onizuka-ban tapasztalt viselkedéshez tudnám ezt hasonlítani. Bizonyos helyzetekben az ember már lekevert volna egy-két pofont, vagy régen hívta volna már a rendőrséget, azonban Kintarou más. Erőszak nélkül, és hideg nyugalommal old meg mindent. Az ember már szinte letépi a karfát a képernyő előtt, de főhősünk továbbra is nyugodt, és magabiztos.

Bár egy '95-ös animét tisztelhetünk a GoldenBoy-ban, a grafikán ez csak alig-alig látszik. A komolyabb helyzetekben marad szép, tiszta és részletes, a humorosabb jeleneteknél leegyszerűsödik, szinte minimalista a megrajzolás, és ez nagyon is jól áll neki! Zene terén azonban, már nem vizsgázik hasonlóan jelesen, egy közepes kerül szépen az indexbe: Átlagos, az opening meg se ragad a fülben.

Összességében tehát a GoldenBoy egy nagyon jó kis vígjáték, mely magabiztosságot sugároz, és példás magatartást mutat be. Ha nem lenne ennyi ecchi-vel megspékelt jelenet, akkor nyugodt szívvel ajánlanám a fiatalabbaknak, hogy ne Songoku-k rohangáljanak az utcán, hanem Oe Kintarou-k. Azonban humora miatt marad a Felnőtt férfi közönség. Nekik kifejezetten ajánlom, mert remek kikapcsolódás nyújt, és bár az utolsó rész elején úgy gondoljuk, nem kapunk rendes befejezést, végül mégis egy kerek egész lesz a GoldenBoy. Végezetül pedig, magától Kintarou-tól idéznék: "Benkyou! Benkyou! Benkyou!" (Tanulni! Tanulni! Tanulni!)
Írta: Mayer
Mayer értékelése: 9 (kitűnő)
2006.04.08.
28883 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Golden Boy © Egawa Tatsuya • DAST Corporation / Hana Production / Leo Production / Wombat / Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.