×

Regisztráció

Anime: Tottoko Hamutaro

Tottoko Hamutaro © Kawai Ritsuko • TMS Entertainment / Shogakukan

Tottoko Hamutaro (TV, 2000)

とっとこハム太郎

Hamtaro


Hossz: 296 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, kawaii, gyerekeknek

Rendezte: Nabeshima Osamu
Eredeti mű: Kawai Ritsuko
Írta: Shimo Fumihiko, Miura Kouji, Shimada Michiru, Maruo Miho, Nagata Toshiyasu, Suga Yoshiyuki
Karakter dizájn: Yamanaka Junko, Sudo Masatomo
Zene: Iwasaki Motoyoshi
Stúdió: TMS Entertainment, Shogakukan

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 6.20) részletek

Tottoko Hamutaro © Kawai Ritsuko / TMS Entertainment / Shogakukan
Hamtaro egy Haruna Hiroko nevű 10 éves kislány aranyhörcsöge. Hiroko a családjával egy új városba költözik, és új iskolába fog járni. Az új városban új barátságok és kalandok várnak rá. De nem csak rá, hanem Hamtaro-ra is, aki hamar felfedezi, hogy a környéken még sok másik aranyhörcsög él. Amíg Hiroko iskolában van, Hamtaro kioson a kis ketrecéből, és újabb kalandokra indul hörcsög-barátaival.
A történet tehát egyrészt Hamtaroról szól, és a többi hörcsögről a környéken, másrészt pedig Hiroko hétköznapjairól, iskolai és családi eseményekről, amit a kislány átél, és így persze Hamtaro is részese lesz ezeknek az eseményeknek, így azokat átélhetjük az ő hörcsög-nézőpontjából is.

A hörcsögök tagadhatatlanul nagyon aranyosak, a kisebb gyerekek feltehetőleg élvezetesnek találják a sokféle színű és személyiségű kis állatkát, melyek mindannyian jól meghatározható tulajdonságokkal rendelkeznek. Van köztük vezető egyéniség, félénk, csendes hörcsög, okos hörcsög, álmos hörcsög, és még sorolhatnám. A nagyobb gyerekek képesek lesznek felfedezni a párhuzamot is Hamtaro és kis gazdája napi átélt kalandjai között. Minden rész egy nap eseményeit mutatja be, a kis történetek egyszerűek és néha kicsit bárgyúak, és minden nap végére jut egy kis következtetés vagy tanulság Hiroko és Hamtaro számára is.

Az animáció hagy némi kívánnivalót maga után, de szerencsére a célközönség ebbe nem fog belekötni. Gondolom egyértelmű, hogy ez a sorozat nem az aranyosság-fóbiában szenvedő tizenéves fiúknak készült, ők messze kerüljék el :). Ehelyett a Hamtaro a kistestvéreknek, unokahúgoknak lehet ideális választás, illetve mindazoknak, akik be merik vallani maguknak, hogy egy rakás gömbölyű hörcsög igenis aranyos, és a sztorik bár rettentően bugyuták és gyerekesek, mégis vidámak, és van bennük tanulság.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2006.04.11.
30672 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tottoko Hamutaro © Kawai Ritsuko • TMS Entertainment / Shogakukan

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.