×

Regisztráció

Anime: Ginyuu Mokushiroku Meine Liebe

Ginyuu Mokushiroku Meine Liebe © Yuki Kaori • Bee Train / Rondo Robe

Ginyuu Mokushiroku Meine Liebe (TV, 2004)

吟遊黙示録 マイネリーベ

Meine Liebe


Hossz: 13 rész
Műfaj: fantasy, kaland, shoujo

Rendezte: Mashimo Koichi
Eredeti mű: Yuki Kaori
Írta: Omode Akemi
Karakter dizájn: Shiba Minako
Zene: Hirano Yoshihisa
Stúdió: Bee Train, Rondo Robe

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 5.29) részletek

Ginyuu Mokushiroku Meine Liebe © Yuki Kaori / Bee Train / Rondo Robe
A történet Európában, jobban mondva Európa "szélén" játszódik egy képzeletbeli országban, Kuchen-ben, ahol a politika súlyos válságban van. A királynak segítségre van szüksége. Egy olyan férfi segítségre, aki előkelő családból származó, intelligens és erős. Ilyen férfiakat csak egy helyen találhat: a kucheni Rozenstolz Akadémiában. Itt képzik ki a király segédjét, a bizonyos Strahl-lovagot. Nos, igen ám, de az Akadémián rengeteg diák van. Vajon kiből lesz igazi Strahl? A mi öt főhősünk igazán nagy eséllyel indulhat ezért a címért, ugyanis ők a Rozenstolz legjobb tanulói.

Az első ilyen jelöltünk Orpherus, aki szerint az uralkodónak akkor sikerül rendesen helyreállítania az országot, ha azt nem véres kézzel, hanem józanul kormányozza. Gyerekkori barátja Eduard, akivel lassan olyanok, mint az igazi testvérek - minden helyzetben védik egymást, és kitartanak a másik mellett.
Node ennek a két barátnak van "ellenlábasa" is: egy olyan személy, akiről tényleg lerí, hogy beképzelt - Ludwig. Ő is nemesi családból való, és ez meg is látszik rajta, mind a viselkedésében, mind a beszédében. Ez a srác ki nem állhatja Orphi-ékat (talán azért, mert nem nagyon ismeri őket...). Az ő unokatestvére Camus, aki lányos viselkedésén kívül arról is nevezetes, hogy két igen furcsa képessége van. Az egyik, hogy megérti a virágok nyelvét, és a másik: néha a jövőbe lát. Ehhez még hozzájön az a dolog, hogy igazán alacsony önbecsüléssel rendelkezik az ifjú, talán ezért néz fel annyira a kuzinjára, Ludwigra.
Ezen Akadémia kiváló tanulója még Naoji is, az egyetlen japán a sorozatban. Ő igazán nagy népszerűségnek örvend, ugyanis szinte az összes Strahl-jelöltet ismeri.
Node melyikükből lesz a híres Strahl-lovag? Ha megnézed a sorozatot, talán megkapod a választ ^^.

A szereplők jellemének kifejlődése az anime legfőbb vonala, ezért is írtam inkább a szereplőkről az ismertetőmben. Főleg a sorozat elején elég sok flashback-kel (=visszapillantás a múltba) találkozhatunk, amiből nagyjából megismerhetjük a szereplők múltját, és ezek sokat elárulnak a mostani személyiségükről is. Nagyon élvezetes, ahogy összehasonlítgatja a szereplők jellemét, és jellembeli változásait.

Ezzel az animével azonban több bajom is van, többek között hiányzik belőle az izgalmas cselekmény. Viszont vannak igenis dícséretes dolgok: a karakterrajzok nekem nagyon tetszettek. Érdekességképpen megemlítem, hogy az animét Kaori Yuki mangája alapján készítették. Egy másik észrevételem a háttérzene kiválósága. Az orgonaszólók néhány résznél varázslatosak, és tükrözik a jelenet hangulatát - ez is gratulációt érdemel.

Abban biztos vagyok, hogy ez az anime nem mindenkinek fog tetszeni, mert gondolom nem mindenki szereti a XVIII. századi hangulatot, vagy a párbajokat. Mindenesetre egy élvezhető anime, bár hagy némi kívánnivalót maga után.
Írta: miliko
miliko értékelése: 7 (jó)
2006.04.29.
29162 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ginyuu Mokushiroku Meine Liebe © Yuki Kaori • Bee Train / Rondo Robe

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.