×

Regisztráció

Anime: Mahou Sensei Negima!

Mahou Sensei Negima! © Akamatsu Ken • Xebec

Mahou Sensei Negima! (TV, 2005)

魔法先生ネギま!

Negima!


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, shounen

Rendezte: Miyazaki Nagisa
Eredeti mű: Akamatsu Ken
Írta: Okouchi Ichiro
Karakter dizájn: Kato Hatsue
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: Xebec

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (24 szavazat, átlag: 7.12) részletek

Mahou Sensei Negima! © Akamatsu Ken / Xebec
Hogyan főzzünk Mahou Sensei Negima-t? Egyszerűen: Végy egy marék aranyos diáklányt, mindezt forrald fel egy fazék iskolai diákéletben, s végül fűszerezd meg egy csipetnyi varázslattal. És hopp, láss csodát, kész a Mahou Sensei Negima! A hozzávalók bármelyik Anime polcáról levehetőek, elkészítése egyszerű. Fogyasszuk hát egészséggel!

A 10 éves Negi Springfield, egyenesen Wales-ből érkezik Japánba, hogy egy leányiskolában angolt tanítson. És most joggal merül fel a kérdés, vajon elírtam-e a főszereplő életkorát... de nem. Negi ugyanis varázslótanonc, és a sikeres tanulmányai érdekében kapja ezt a nem mindennapi feladatot, s csöppen ebbe a nem éppen átlagos hárem közepébe. Ugyanis az osztály, melynek tanítását kapja feladatául, a lehető legkülönbözőbb személyiségeket sorakoztatja fel. Van itt minden, az energiától szétrobbanó lánytól kezdve, a titkos vágyait a világhálón kiélő lányon át, a misztikus harcos kardozós csajsziig. Persze, mondanom sem kell, hogy a lányok mind belezúgnak Negi-be (ki tud ellenállni egy 10 éves aranyos kisfiúnak? :)). Kivétel ez alól Asuna Kagurazaka, a lobbanékony, energiától túlfűtött lány, akinek múltját misztikus köd borítja. Személyében Negi egy igazán jó barátra lel, aki állandóan segítségére lesz abban a sok-sok kalandban, melyek egy igazán összetartó osztályt kovácsolnak.

Aki úgy gondolja, leül, és végignézi a sorozatot, annak leszögezném: A Mahou Sensei Negima-nak NINCS története. Egy-egy epizód megismerteti velünk az osztály egyes tagjait, külön kis rövid történetek segítségével, de átfogó hosszú és bonyolult történetet senki ne várjon. Az egyes kalandok is kissé sablonosra sikeredtek, igazi újdonságot nem hordoznak magukban. A sorozatot két részre tudnám bontani: Az első 21 epizód alatt megismerjük az Osztály tagjainak többségét, majd az utolsó epizódok alatt Asuna Kagurazaka múltját tárják fel nekünk. Azért szedném így ketté a sorozatot, mert az első "felére" inkább a humor és a komédia a jellemző, míg a második "fele" sokkal nyomasztóbb és sokkal drámaibb hangulatot hoz. Igazából, a humorosabb epizódok sikerültek kellemesebbre, míg a drámai részek nagyon jó kezdés után egy már-már kínos végütközetbe torkollnak, s mindez nagyon sokat ront a sorozat összképén.

Az opening kifejezetten jó, az ending pedig az egyik kedvencemmé avanzsálódott. A sorozat folyamán hallható háttérzenék közül a mókásnak szánt témák kifejezetten jók, és fülbemászóak, a komolyabb jeleneteknél hallható témák viszont felejthetőek. A grafika kellemes, nem egetrengető. A karakterek megrajzolása tetszik: szerethető, kedves karaktereket tudtak képernyőre varázsolni.

Sablonos kalandok, klisé helyzetek, kevés játékidő a sok-sok karakternek, kínos és erőltetett végkifejlet. Akkor most a Mahou Sensei Negima egy rossz anime? Semmiképp sem rossz anime, de nem is kiváló alkotás. Igazi varázsát az a rengeteg szerethető karakter adja, melyet a sorozat felvonultat. Sajnos a játékidő nem elég arra, hogy mindenkit igazán jól megismerjünk, de azt hiszem az érdekesebb karakterekből kapunk eleget. Igazi fájó pont a szívemnek, hogy az egyik legjobb karakter (mégpedig Thousands Master, Negi nyomaveszett édesapja) alig kap néhány percnyi játékidőt, holott simán letaszítja az egész mezőnyt a képernyőről. De a rengeteg hiba ellenére még jó kis anime ez kérem! Érdemes egy próbát adni neki, mert kellemes kikapcsolódást nyújt, de nem többet.
Írta: Mayer
Mayer értékelése: 7 (jó)
2006.05.17.
27382 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mahou Sensei Negima! © Akamatsu Ken • Xebec

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.