×

Regisztráció

Anime: Joshikosei Girl's High

Joshikosei Girl's High © Oshima Towa • ARMS / GENCO / Geneon

Joshikosei Girl's High (TV, 2006)

女子高生 GIRL'S HIGH

High School Girls


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, ecchi, seinen

Rendezte: Fujimoto Yoshitaka
Eredeti mű: Oshima Towa
Írta: Shirane Hideki, Itou Michiko
Karakter dizájn: Kishimoto Seiji
Zene: Note Angel
Stúdió: ARMS, GENCO, Geneon

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (26 szavazat, átlag: 7.92) részletek

Joshikosei Girl's High © Oshima Towa / ARMS / GENCO / Geneon
Eriko Takahashi minden vágya az, hogy egy lánygimibe járhasson, ezért érthető az izgatottsága annak kapcsán, hogy felvették a Yamasaki privát lányiskolába. Eriko annyira izgatott, hogy az első tanítási napot sem bírja kivárni, hanem megpróbál még előtte belógni és körülnézni az épületben. Eme korai terepszemle során társul szegődik mellé két volt osztálytársa, Yuma Suzuki és Ayano Sato is akik szintén ebbe az iskolába nyertek felvételt.

Erikonak furcsa tévképzetei vannak a lányiskolákról (lehet, hogy túl sok shoujo mangát olvasott előtte), úgy gondolja, hogy azok a szűzies tisztaság, a szépség, a nőiesség és a rend fellegvárai. Yuma viszont tud egy-két dolgot ezekről a helyekről, mivel a nővére ilyen iskolába járt. Ezért az ő feladata lesz már az előzetes terepszemle során rádöbbenteni Erikot arra, hogy az átlagos lányiskolák korántsem olyanok belülről, ahogy azt ő elképzelte.

A Yamasaki lányiskola nem csak gimnázium, hanem egy teljeskörű iskola, így van általános és középső iskolai része is. Azoknak a diákoknak, akik a középső iskolai éveiket is a Yamasakiban végezték nem kell felvételizniük, ha helyben akarják folytatni a tanulmányaikat. Őket hívják belsősöknek, és értelemszerűen a kívülről érkezők a külsősök. Három ilyen belsős lányba botlanak bele Erikoék a felfedező útjuk során, név szerint Akari Kouda, Kyouko Himeji és Ikue Ogawa. Ez a véletlenszerű találkozás alakítja ki azt a későbbi 6 fős klikket, amelynek a kalandjait végigkísérhetjük a történet folyamán. Neve is van ennek a csoportnak: "Baka Gundan" (バカ軍団), ami magyarul annyit tesz, hogy "idióta osztag". Aki végignézi ezt az animét megtapasztalhatja, hogy bizony a lányok a legmesszebbmenőkig rászolgálnak erre a rájuk aggatott címkére.

Ha valakinek Erikohoz hasonló illúziói lennének az átlagos japán lányiskolákról, sürgősen felejtse el! A Girl's High bár sok helyen eltúlzott és parodizálja a dolgokat, mégis ez az az anime, ami a lehető legközelebb áll a valósághoz. Vagyis ahhoz, hogy egy lányiskola nem sok mindenben különbözik a koedukált intézményektől. Ugyanúgy szivatják a tanárokat, ugyanúgy klikkesednek az osztályok, ugyanolyan (vagy még nagyobb) rendetlenség van az öltözőben. A különbség csupán annyi, hogy a lányiskolai tanulóknak sokkal kevesebb lehetőségük van korukbeli fiúkkal találkozni, ezért még az átlagosnál is jobban be vannak tüzelve...

A Girl's High egy fergeteges vígjáték, amelyben a humor minden formája felbukkan. A leheletfinom helyzetkomikumtól az egészen durva altesti humorig bezárólag. Ajánlom minden olyan anime rajongó figyelmébe, akiket nem zavar a bugyik látványa, meg az olyan dolgokkal való poénkodás, mint a menstruáció vagy a vizeletminta-produkálás. Ha pedig valaki az anime alapján úgy gondolná, hogy "áh csak nem ilyen a valóság" az ha tudja, olvassa el Towa Oshima mangáját (amelynek alapján készült az anime), ami még az animénél is jóval szaftosabb, és több különböző japán forrás egybehangzóan állította róla, hogy a túlzásai ellenére tényleg az a manga áll a legközelebb a XX. század végi - XXI. század eleji japán lányiskolák valós hétköznapjaihoz. Talán nem véletlenül, hiszen maga Towa Oshima is lányiskolába járt annak idején.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2006.06.21.
34979 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Joshikosei Girl's High © Oshima Towa • ARMS / GENCO / Geneon

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.