×

Regisztráció

Anime: Omishi Mahou Gekijou: Risky Safety

Omishi Mahou Gekijou: Risky Safety © Omishi Ray • Studio A.P.P.P.

Omishi Mahou Gekijou: Risky Safety (TV, 1999)

臣士魔法劇場リスキー☆セイフティ

Omishi Magical Theater Risky Safety


Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi, természetfeletti, kawaii, shoujo

Rendezte: Masunari Koji
Eredeti mű: Omishi Ray
Írta: Omishi Ray, Kobayashi Takashi, Kuroda Yousuke
Karakter dizájn: Saito Takuya
Zene: Terashima Tamiya
Stúdió: Studio A.P.P.P.

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 6.75) részletek

Omishi Mahou Gekijou: Risky Safety © Omishi Ray / Studio A.P.P.P.
Katsuragi Moe 13 éves kislány, aki egy esős napon nagyon el van keseredve. Barátja, Yuya-kun úgy tűnik, nem szereti őt többé. Moe depresszív hangulata megidéz egy apró teremtményt: Risky-t, a gyakornok halálistent. A kicsi, kárörvendő shinigami Moe lelkéért jött, hiszen csak gondos lélekgyűjtő munkával válhat kifejlett, teljesértékű halálistenné. Risky persze kissé ügyetlen, így nem csak felfordulást okoz Moe szobájában, de egy óvatlan pillanatban - amikor Moe rosszkedve épp a furcsa kis idegennek köszönhetően enyhül valamelyest - Risky átalakul, és helyette megjelenik Safety, a kis rövidlátó gyakornok angyal. Ugyanis Risky és Safety egy testen kénytelenek osztozni, és a külső körülményektől függően negatív érzelmek hatására Risky kerekedik felül, a boldogság és öröm pedig Safety-t csalogatja elő. Az egy testen civakodó apró lények látványától Moe végül nevetésben tör ki, és lőttek a rosszkedvnek, legalábbis egyelőre.
Risky és Safety nekilátnak, hogy Moe érzelmeit és életét saját küldetésük szerint befolyásolják (és persze ezáltal pontokat gyűjtsenek), de az eseményekbe bekapcsolódnak más szereplők is, vagy épp a Risky és Safety által átélt múltbéli történetek kerülnek előtérbe, néha meglehetősen sok humorral, máskor egy cseppnyi drámával és tanulsággal fűszerezve.

A 24, egyenként 10 perces részből álló kis sorozat nagyon aranyos, és egyedi élményt nyújthat a nézőnek. Alapvetően egy meglehetősen lassan kibontakozó könnyeden drámai shoujo sorozat, sok helyen vígjátékkal körítve, hiszen a tény, hogy Risky és Safety egy testen osztoznak, már önmagában is rengeteg poén alapjául szolgál. Ezen kívül a sorozat több helyen egészen fárasztó vicceket, anime paródiákat tartogat a néző számára. A nagy adag aranyosság is garantált, hiszen mind az ügyetlenkedő és gonosz(nak kinéző) Risky, mind a szemüveges, tiszta lelkű, de szintén kétbalkezes Safety rettenetesen aranyosak és szeretnivalóak, és úgy általában az összes szereplő gyerekesen aranyos. A vígjáték mellett a történetet kiegészíti néhány érzelmes, egészen drámai pillanat is, melyek végül mindig szolgáltatnak valamilyen tanulságot a szomorúságról és a boldogságról, a jó és a rossz elválaszthatatlanságáról.
A 10 perces formátum sokszor igen rövidnek bizonyul, és korlátok közé szorítja a drámaiságot, ami egyáltalán nem is baj. Szintén a részek rövidsége miatt sok rész nagyon hirtelen ér véget.
Sakamoto Maaya és Iwatsubo Rie (aki Risky és Safety hangját kölcsönzi egyidejűleg) szinkronhang-alakítása szerves részét alkotja a sorozat viccességének és bájának. A részek és a történeti egységek között találkozhatunk gyengébbekkel, kevésbé sikerültekkel is, de összességében élvezhető kis sorozat, főleg arra az esetre, ha valaki egy könnyű, vidám, de nem pusztán vígjátékból álló aranyos animét szeretne megnézni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2006.07.07.
26226 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Omishi Mahou Gekijou: Risky Safety © Omishi Ray • Studio A.P.P.P.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.