×

Regisztráció

Anime: Princess Nine Kisaragi Joshi Kou Yakyuu-Bu

Princess Nine Kisaragi Joshi Kou Yakyuu-Bu © Date Kensei • Phoenix Entertainment

Princess Nine Kisaragi Joshi Kou Yakyuu-Bu (TV, 1998)

プリンセスナイン

Princess Nine


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, sport, shoujo

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Date Kensei
Írta: Maruyama Hiro
Karakter dizájn: Yamashita Akihiko, Hashimoto Yoshimi
Zene: Amano Masamichi
Stúdió: Phoenix Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.92, #71) részletek

Princess Nine Kisaragi Joshi Kou Yakyuu-Bu © Date Kensei / Phoenix Entertainment
Hayakawa Ryo 15 éves lány, akinek nagy tehetsége van a baseballhoz. Édesapja tanította meg a dobásra, és a játék szeretetére, ám 10 évvel ezelőtt egy balesetben meghalt, hátrahagyva Ryo-t és édesanyját. Azóta Ryo mindent megtesz, hogy segítsen anyjának a családi étterem működtetésében, és az iskola befejeztével ő maga is az üzletben szeretne dolgozni. A szeretett sportban nincsenek nagy álmai, megelégszik azzal, ha a helyi csapatot kisegítheti egyszer-egyszer bámulatos tehetségével, amikor a fiúk szorult helyzetbe kerülnek.
Egy nap Ryo váratlan és szívdobogtató ajánlatot kap: meghívást a Kisaragi lányközépiskolára, és felkérést, hogy csatlakozzon az iskola újonnan alakuló baseball csapatához. Az ajánlat hátterében az iskola igazgatónője, Himuro Keiko áll, akinek terve, hogy csapata három éven belül megnyerje a nemzeti bajnokságot a híres Koushien stadionban. Ryo számára az ajánlat egyenlő az álommal: egyszerre járhatna középiskolába és játszhatná a szeretett játékot.
A nagyravágyó terv útjába természetesen sok akadály kerül. A bajnokságon a szabályok szerint nem vehet részt lánycsapat, a szükséges kilenc játékost pedig nem is olyan egyszerű megszerezni, számos külső és belső akadállyal kell megküzdenie a csapatnak. Valóra válik-e a lányok számára az elsőre lehetetlennek tűnő cél, a közös álom?

A Princess Nine erősen karakterközpontú anime, lányokról - elsősorban, de nem kizárólagosan - lányoknak. Egy sorozat a kitartásról, csapatmunkáról, barátságról, szerelemről és felnőtté válásról, mely önbizalmat és bátorságot ad az álmok megvalósításához.
A csapat összeállása, küzdelmei során nem csak a főszereplő, de minden egyes csapattag életébe, problémáiba betekintést nyerünk. A lányok sokszor lelkiismereti, családi problémákkal kell, hogy szembenézzenek a csapat problémáin kívül, melyek által megismerhetjük a különböző személyiségeket. Kilenc szereplő kibontakoztatása nem kis feladat, mégis, az anime második felére a lányok élővé, szerethetővé válnak, akikkel együtt lehet érezni, akikért érdemes izgulni.
Ahogy látszik, az anime elsősorban a karakterekre koncentrál, és csak másodsorban a baseballra, de a játék sincs elhanyagolva, a mérkőzések kezdve az edzésektől a komolyabb játszmákig pörgős, izgalmas jeleneteket tartogatnak a néző számára, és a valóságtól néhány megbocsátható elrugaszkodástól eltekintve a sorozat korrekt és eseményteli képet nyújt a játékról. Érdemes itt megjegyezni, hogy aki nem ismeri valamilyen szinten a baseball szabályait, vagy menet közben nem néz utána egyes sportkifejezéseknek, az néhány helyen nem tejesen fogja érteni, mi történik a játékban, de az anime még enélkül is élvezhető.

A sorozat kevésbé tökéletes része az animáció minősége. A karakterek megjelenítése és az animáció főleg a sorozat első felében sokszor átlagon aluli, az anime közepétől stabilizálódik a minőség. Ugyanakkor a gyorsabb, akciódús jelenetek a játszmák közben nagyon jó minőségűek, a mozdulatok szépek, reálisak. Az egyszer visszafogott, máskor lendületes, klasszikus darabokból álló háttérzene nagy szerepet játszik a jelenetek hangulatának megteremtésében.

A Princess Nine a kissé nehézkes indulás után a sorozat közepétől a végéig nagyon jó, izgalmas animévé válik, mely elsősorban a szereplőkre fektet hangsúlyt. Közvetített értékei a barátság, a kitartás. Egyszer akciódús, izgalmas, máskor érzelmes anime - sőt, néha kicsit túldramatizált, hiszen alapjában véve shoujo animéről van szó - , melyben nem csak a főszereplő és a központi szál kap hangsúlyt, a mellékszereplők történetei is legalább ugyanannyira értékesek.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2006.07.24.
56033 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Princess Nine Kisaragi Joshi Kou Yakyuu-Bu © Date Kensei • Phoenix Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.