×

Regisztráció

Anime: Tokyo Underground

Tokyo Underground © Uraku Akinobu • Studio Pierrot

Tokyo Underground (TV, 2002)

東京アンダーグラウンド

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, shounen

Rendezte: Date Hayato
Eredeti mű: Uraku Akinobu
Karakter dizájn: Moriyama Yuji
Zene: Tada Akifumi
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 6.80) részletek

Tokyo Underground © Uraku Akinobu / Studio Pierrot
Jelenkor, különleges képességű emberek. Mindez Tokió városa alatt, a metróalagutak végén, egy teljesen elszigetelt világban. Ebből a világból szökik két lány, Chelsea és Ruri, akik szintén rendelkeznek különleges képességekkel. Chelsea a gravitációt tudja befolyásolni, míg Ruri, az "Élet Leánya" élőlényeket tud feltámasztani. Ők ketten éppen egy 15 éves fiú, Rumina kertjében kerülnek a felszínre, akit a nagyapja minden nap (még távollétében is) életveszélyes tréningnek vet alá. A fiú első látásra beleszeret Ruriba, és elhatározza, hogy mindig meg fogja védeni, és megmutatja neki a felszíni világ szépségeit.
Azonban kapásból az első harcban hősünk elhalálozik, de szerencsére Ruri feltámasztja. Ezzel egyidőben Rumina birtokába kerül a szél irányításának képessége, mely addig az Alvilágban senkinek sem sikerült, és beindul harcsorozat. Először Ruri megvédése, majd Ruri megmentése és visszaszerzése a cél, ugyanis tapasztalatlan hősünk elbukja az első komolyabb védési kisérletet.

A sorozat ezek után a harcokról és a kis felmentősereg egymáshoz csiszolódásáról szól. Az alvilág sok más szereplője is bekerül a képbe, akik közül a legtöbben Ruri mosolya, vagy a többiek elszántsága miatt szintén beszállnak a mentőakcióba, melynek során szinte az egész Alvilágot bejárják. A harcokat igazából csak a vándorlás, és az esetleges lelkizős részek szakítják meg, de ennek ellenére nem kell túl kidolgozott csatákra számítani. Alapvetően minden csata az efféle sorozatokhoz hasonló megszokott módon zajlik. Szópárbaj, pár szép nevű ultrakemény csapás, egy szenvedés és kész.
A jellemek alapvetően nem változnak. Mindengyiknek megvan a maga kiszemelt célja, és csak ezt próbálja véghez vinni mindig, egyre erősebben. A gonoszok közül sincsenek "túlmagyarázva" a szereplők. A főgonosz természetesen nagyon gonosz, és semmi nem tántoríthatja el őt, a kevésbé gonoszok viszont szemüket felnyitva könnyen meggyőzhetők.

Alapvetően semmi különleges nincs ebben az animében. A zene átlagos, a szereplők ismerősek máshonnan, de ennek ellenére szórakoztató tud lenni annak, aki szereti az ilyesmit 26 részen át, ezért elsősorban a harcos-vándorlós-vicces sorozatokat kedvelőknek ajánlanám.
Írta: madfist
madfist értékelése: 5 (középszerű)
2006.07.25.
29884 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tokyo Underground © Uraku Akinobu • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.