×

Regisztráció

Anime: Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi

Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi © Kajishima Masaki • AIC / PIONEER LDC

Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi (movie, 1998)

天地無用! in Love 2 - 遙かなる想い

Tenchi Forever / Tenchi Muyo! In Love 2


Hossz: 95 perc
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, kaland, sci-fi, shounen

Rendezte: Negishi Hiroshi
Eredeti mű: Kajishima Masaki
Írta: Ayano Masaharu
Karakter dizájn: Takahashi Hideki
Zene: Saito Tsuneyoshi
Stúdió: AIC, PIONEER LDC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki (OVA, 1992)
Tenchi Muyo! GXP (TV, 2002)

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 8.33) részletek

Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi © Kajishima Masaki / AIC / PIONEER LDC
Minden átlagosnak tűnik a Masaki háznál. Egy napon azonban Ryoko és Ayeka napi veszekedése túl sok lett Tenchi számára, aki ezért dühében az erdőbe fut néhány nyugodt percért. Ám Tenchi nyomtalanul eltűnik, a lányok sehol sem találják meg. A történet végül 6 hónappal később folytatódik. Sasami visszatér szülőbolygójára, Kiyone és Mihoshi pedig a Galaxy Police állomásán próbálnak bármi nyomot találni Tenchiről. Eközben Ayeka és Ryoko Japánt járják városról városra, közben ahol tudnak, munkát vállalnak, saját büdzséjük fenntartására. Tenchi eközben egy hálószobában ébred fel, úgy tűnik, nem tudja, hol van. Hangokat hall a konyhából, majd a lány, aki éppen reggelit készít, kelti ki az ágyból. Tenchinek pedig eszébe jut a lány neve. Haruna és ő hosszú évek óta szerelmesek egymásba. Eközben Washu rájön, hogy Tenchi valójában egy párhuzamos világban él, és ha nem segítenek neki gyorsan, félő, hogy örökre ott ragad, és akkor elfelejti a Masaki háznál töltött éveket. Valamennyi lány segítségére szükség van, ugyanis pillanatokra ugyan, de a két világ összeér, és így Tenchi talán hazahozható.

A történet meglehetősen egyszerű összetétele senkit se zavarjon meg. Bizony ez talán a legjobb Tenchi Muyo film. A rajzolás és a színek a Tenchi in Tokyo sorozatra emlékeztetnek, de ez se rémisszen meg senkit, egyáltalán nem az a komikus, banális film lett belőle. Sőt, a története miatt ez a legkomolyabb a Tenchi Muyo érában. Éppen ezért aki látta eddig valamelyik filmet, vagy az OVA sorozatot, semmiképpen ne számítson bármiféle akcióra, Ryoko "pusztuljon minden, aztán kérdezünk"-tetteire. Ez egy romantikus film. A film az egyedüllétről, a szerelemről és a kötődésről szól. Amiért még jó pont jár az alkotóknak, hogy a negatív szereplő sem az, aki csak úgy jön és pusztít, őt is emberi tulajdonságokkal ruházzák fel, érzelmei ugyanúgy vannak, mint a sorozatban bárkinek.
A film vége nagyon jó pillanatokat hozhat a Tenchi rajongóinak, Ryoko egészen új oldalát is megmutatja, és a záró mondatok alapján sok rajongó vonhatja le azt a következtetést, hogy Tenchi végre-valahára választott a sok lány közül. Persze ahogy a japán alkotók mindig szeretik nyitva hagyni a befejezést, itt is azt teszik a záró akkordoknál. Szokásomhoz híven szeretném dicshimnuszokba foglalni az angol szinkront. Azt talán tudni lehetett, hogy a Tenchi Muyo angol szinkronja a legjobbak közé tartozik, de valahogy Ryoko és Ayeka angol hangjai itt nyújtják a legjobb alakítást. Ugyanez mondható el a japán hangokról is, a témaváltás meghozta a hatását mindkét oldalon.

Meglepően jó film lett, a végén talán még a nem Tenchi rajongók is kisebb mosollyal fejezhetik be a filmet. Bár semmi különösebb dolgot nem ad a Tenchi világhoz, mindenképpen ajánlom a megnézését. A cím pedig senkit ne tévesszen meg, ez a harmadik mozi a sorban.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 10 (mestermű)
2006.08.18.
37263 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi © Kajishima Masaki • AIC / PIONEER LDC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.