×

Regisztráció

Anime: Mahou Shoujo Lyrical Nanoha

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha © Tsuzuki Masaki • ivory / Seven Arcs

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha (TV, 2004)

魔法少女リリカルなのは

Magical Girl Lyrical Nanoha


Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, fantasy, sci-fi, magical-girl

Rendezte: Shinbo Akiyuki
Eredeti mű: Tsuzuki Masaki
Írta: Tsuzuki Masaki
Karakter dizájn: Okuda Yasuhiro
Zene: Sano Hiroaki
Stúdió: ivory, Seven Arcs

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mahou Shoujo Lyrical Nanoha A's (TV, 2005)

Értékelések: (20 szavazat, átlag: 7.85) részletek

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha © Tsuzuki Masaki / ivory / Seven Arcs
Takamachi Nanoha 3. osztályos általános iskolás, Uminari városban éli hétköznapi életét családjával és osztálytársaival. Ám ez az "átlagos hétköznapiság" Nanoha életében egy tavaszi éjszakán véget ér, amikor egy telepatikus úton érkező hang segítséget kér Nanohától. Nanoha pedig úgy dönt, hogy a hang segítségére siet.

A hang gazdája pedig nem más, mint az a súlyosan sebesült menyétforma lény, akire Nanoha és barátai ugyanaznap délután találtak rá a parkban útban hazafelé, és vitték el az állatorvoshoz. A menyétformában a Földre érkezett idegen neve Yuuno Scrya. Yuuno a Mid-Childa nevű világból érkezett, eredetileg a Scrya-klán régésze volt. Ezen régész munkája során ásta ki az ún. Jewel Seed-eket, a régmúlt és letűnt korok egyik mágikus eszközeit. Az ilyen letűnt korokból származó mágiával töltött tárgyakat egységesen Lost Logiának nevezik a Mid-Childán. A Lost Logia tárgyak rendkívül körültekintő bánásmódot igényelnek, mivel a legtöbbjük kiemelten veszélyes. Sajnos a Jewel Seed-ek nem kapták meg ezt a bánásmódot a szállításuk során bekövetkezett balesetben, így utat törtek maguknak a dimenziókon keresztül, és a Földön Uminari városában szóródtak szét.

Yuuno felelősnek érezte magát a történtekért, ezért úgy döntött, hogy maga indul a Jewel Seed-ek összegyűjtésére. De már a legelső Jewel Seed-del való konfrontációja során kiderül, hogy az elszabadult Jewel Seed-ek megfékezéséhez komoly támadóerővel rendelkező harci mágus kell. Yuuno pedig a védekező, gyógyító és kiegészítő mágiához ért. Yuuno egyetlen szerencséje az, hogy a telepatikus segélykiáltása célba ért és talált egy tehetséges személyt az amúgy mágusokból igen gyengén álló Földön, duplán szerencse, hogy ez a személy, vagyis Takamachi Nanoha Uminari városban lakik.

Nanoha pedig született tehetség, rendkívül rövid idő alatt adaptálódik és fejleszti ki Yuuno segítségével a mágikus arzenálját a Jewel Seed-ek által okozott diszturbanciák elleni küzdelemben. És ezt nagyon jól teszi, mert rögtön az első néhány Jewel Seed begyűjtése után kiderül, hogy nem csak néhány eltévedt mágikus tárgy begyűjtéséről fog szólni ez a történet. Feltűnik ugyanis Fate Testarossa, egy ha lehet még Nanohánál is erősebb mágikus pontenciával bíró lány a színen, aki szintén a Jewel Seed-ek begyűjtését tekinti a feladatának. Ráadásul ezen feladata végrehajtása során nem igazán válogat az eszközökben, így a szemtől-szembeni konfrontáció a lányok között előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik...

A Magical Girl Lyrical Nanoha első pillantásra úgy néz ki, mint egy átlagos magical-girl anime. Van egy lány, aki hirtelen belecsöppen a mágiába, harc során kell izéket összegyűjtenie, aranyos mascot karakterrel az oldalán. Mindez igaz kb. három és fél részig, onnantól a sorozat átvált egy sokkal sötétebb tónusú, látványos varázspárbajokkal teli, harci-akció animébe, ahol nem elég a mágiát használni, hanem stratégiára és gyors gondolkodásra is szüksége lesz a történet főszereplőinek a szépen lassan körvonalazódó dimenziók sokaságát érintő konfliktus megoldásához.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2006.11.15.
17347 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha © Tsuzuki Masaki • ivory / Seven Arcs

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.