×

Regisztráció

Anime: Muteki Kanban Musume

Muteki Kanban Musume © Sadogawa Jun • Telecom Animation Film

Muteki Kanban Musume (TV, 2006)

無敵看板娘

Ramen Fighter Miki


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, shounen

Rendezte: Tomizawa Nobuo
Eredeti mű: Sadogawa Jun
Írta: Machida Doko, Hirota Mitsutaka, Takeuchi Toshimitsu
Karakter dizájn: Nakaji Keiko
Zene: Takagi Ryuji
Stúdió: Telecom Animation Film

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 8.64) részletek

Muteki Kanban Musume © Sadogawa Jun / Telecom Animation Film
A történetünk egy Japán városka kis üzletnegyedében játszódik. Itt dolgozik egy kínai ramen étteremben főhősnőnk, Onimaru Miki. Az étterem vezetője Miki anyja, s a lányának csak annyi dolga van, hogy a vevőket az étterembe csalogassa, mint kanban musume (avagy poster girl), pincérkedjen, és kézbesítse a megrendelt ételeket. Ez ugyan egyszerűnek hangzik, ám Miki számára mégsem az. Mindent rohanva, sietve, illetve kapkodva csinál, és ezért anyja sokszor nagyon megbünteti, és a földbe tiporja (szó szerint). Ha ez nem lenne elég, Miki folyamatosan verekszik is, mindenkit elver, aki csak az útjába áll. Nincs ellenfele a városban, de azért néhányan kordában tudják tartani, ugyanis mindenki arra törekszik, hogy Mikit legyőzze. A történet nagyjából ennyi, mivel a részek folyamán Miki harcait nézhetjük végig, de a szereplőkkel is megismerkedünk.
Kannazuki Megumi egy lényeges szereplő, Miki egyik legnagyobb ellenfele, a szemközti pékség tulajdonosának a lánya. Már gyermekkoruk óta ismerik egymást, és Megumi bosszút akar állni Mikin, amiért megkeserítette életét. Mivel legyőzni nem tudja, ezért inkább a vevőket csalogatja el a ramen étterem elől, és csalogatja be őket a pékségbe. Miki természetesen nem hagyja magát, és szegény Megumi mindig pórul jár.
Másik lényegesebb szereplő Nishiyama Kankuro. Az ő gyermekkorának megkeserítője szintén Miki. Eltökéli, hogy legyőzi Mikit, akármi is történik. Azonban főhősnőnk még a nevére sem emlékszik, és sosem akar kiállni ellene, mert nem ér rá.
Ohta Akihiko az étterem melletti boltban dolgozik. A többiekkel ellentétben ő nem akar megküzdeni Mikivel. Eleinte úgy tűnik, ő a legjózanabb, de mint kiderül, ő egy Super Space Battle Team Star Rangers otaku, s néha a helyükbe képzeli magát, s ilyenkor mindenkinél erősebb lesz.
Ott van még egy kislány, Endou Wakana, és kutyája, Toshiyuki, akit Miki nem tud legyőzni, akárhogy is próbálkozik. Ők annyira nem fontos szereplők, de egy-két rész erejéig ők is nagyobb szerepet kapnak.

Több lényegesebb szereplő nincs is, a történet ezek körül a szereplők körül forog. A megvalósítás tetszett, a grafika szépen kidolgozott, s mivel vígjáték animéről van szó, a szereplők gyakran láthatóak vicces ábrázolásban. Az opening nagyon jó lett, az ending viszont kevésbé kidolgozott. Aki szereti a vicces animéket, némi akcióval fűszerezve, annak nagyon ajánlom, mert kihagyhatatlan.
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.12.03.
28906 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Muteki Kanban Musume © Sadogawa Jun • Telecom Animation Film

Hozzászólások:
Nagy kedvenc ez az anime, nagyon bejött a kivitelezés. Rengeteget nevettem rajta.
#1 | 2016.06.08. | írta: supermario4ever
Hozzászólás írásához jelentkezz be.