×

Regisztráció

Anime: .hack//Liminality

.hack//Liminality © Project.hack • Bee Train / Bandai Visual

.hack//Liminality (OVA, 2002)


Hossz: 4 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Ito Kazunori, Mashimo Koichi
Eredeti mű: Project.hack
Írta: Ito Kazunori
Karakter dizájn: Toshiya Washida
Zene: Yuki Kajiura
Stúdió: Bee Train, Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
.hack//SIGN (TV, 2002)
.hack//Tasogare no Udewa Densetsu (TV, 2003)
.hack//GIFT (OVA, 2003)
.hack//Roots (TV, 2006)
.hack//G.U. Trilogy (movie, 2008)
.hack//Quantum (OVA, 2011)

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 8.07) részletek

.hack//Liminality © Project.hack / Bee Train / Bandai Visual
A Liminality OVA eseményei a SIGN sorozat után körülbelül fél évvel játszódnak, párhuzamosan az első PlayStation 2-es .hack játékok eseményeivel. (A 4 epizód 4 lemezen, a játékokkal egy kiadásban jelent meg.) Különlegessége, hogy a játéktól és a SIGN-tól eltérően nem a World szemszögéből, hanem az igazi világból nézi az eseményeket.

Főhősnőnk, Minase Mai kritikus állapotban kerül a kórházba, miután az iskolájának játék klubjában játszott a World-del. Később ugyan magához tér, de a barátja, Tomonari Kasumi, akivel együtt játszott, a korábbi szereplőkhöz hasonlóan kómába esett.
Mai-t eléggé megviseli az eset, és ha ez még nem lenne elég, egy öregember is elkezdi zaklatni. Róla később kiderül, hogy a neve Junichiro Tokuoka, és hogy a World japán verzióján dolgozott, amíg ki nem rúgták. Sejti hogy valamit titkol a nagyvállalat, s miután elnyerte a lány bizalmát, együtt kezdenek nyomozni.
Ebben segítségükre lesznek Kasumi játékos társai, Aihara Yuki és Tohno Kyoko. A történet során fény derül Kasumi World-béli identitására, megismerkednek Helba, a .hack világában jól ismert hacker kapcsolatával, s végül a kis csapat behatol a CC Corp épületébe, hogy a kinti világból segítsenek Helbának, s a játékban harcoló csapatnak véghez vinni céljukat.

Számomra nagyon kellemes kisérőszál a Liminality, jól kapcsolódik a .hack világába, és tökéletes párja a játéknak, vele együtt dolgozza fel a SIGN után történteket. Ettől függetlenül a játék ismerete nélkül is teljesen élvezhető, a csodálatos zenéért, a nyitó és zárószámokat ismételten Kajiura Yuki és a See-Saw a követte el.
Írta: MoombaSP
MoombaSP értékelése: 9 (kitűnő)
2006.12.12.
29400 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

.hack//Liminality © Project.hack • Bee Train / Bandai Visual

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.