×

Regisztráció

Anime: Rozen Maiden: Träumend

Rozen Maiden: Träumend © Peach-Pit • Nomad

Rozen Maiden: Träumend (TV, 2005)

ローゼンメイデン ~ トロイメント

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, természetfeletti

Rendezte: Matsuo Kou
Eredeti mű: Peach-Pit
Írta: Horinouchi Hajime, Matsuo Kou, Ohta Masahiko, Takada Masahiro, Shimazaki Nanako
Karakter dizájn: Ishii Kumi
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: Nomad

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rozen Maiden (TV, 2004)
Rozen Maiden: Ouvertüre (TV, 2006)

Értékelések: (35 szavazat, átlag: 9.14, #27) részletek

Rozen Maiden: Träumend © Peach-Pit / Nomad
Egy szép, napfényes délutánon barátságos fény ragyogja be egy fiatal mesterember műhelyét. Amerre csak látni lehet, szebbnél szebb babák várnak arra, hogy életre keltsék őket. Ők a Rozen Maiden-ek. Nem egyszerű babák, amelyeket százával lehet találni a boltokban, annál sokkal többek. Élő, lélegző személyiségek, akikre azonban a sors, vagy inkább teremtőjuk egy különös feladatot bízott, az Alice-játékot, mégha ironikus lenne játéknak hívni. És, bár egy menetet már lejátszottak egymással, az igazi játék csak most kezdődik! De előtte...
Sakurada Jun, a csomagküldők réme a Rozen Maiden-ből visszatért fura szerzeményei mellől az emberek világába, és megpróbálja utolérni magát az iskolában. Suiseiseki, és a többiek viszont gondoskodnak róla, hogy ne legyen olyan unalmas az élete, és mindig beugranak hozzá valami miatt. :-) Rögtön az elején azzal kezdi, hogy meteor módjára becsapódik az ablaküvegbe, apró darabokra zúzva az egészet. Jun még magához sem tért a kábulatból, amit az okozott, hogy telibe kapta a fejét, máris csatlakozik hozzá Souseiseki, újabb lökést adva a srác amúgy is emelkedő vérnyomásához. És ez még csak a kezdet...

A jó hangulat tehát adott, mivel egymás ugratásán kívül egy darabig nem nagyon foglalkoznak mással. Ez az önfeledt móka, és kacagás azonban nem tart(hat) örökké. Közeleg a harc ideje. Az Alice-játék, melynek ők, Rozen Maiden-ek lennének a résztvevői, csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik újra, bármennyire is szeretnék elkerülni. Emiatt aztán Shinku, és az újonnan megjenenő szereplők is tesznek arról, hogy legyenek olyan fordulatok a történetben, amire nem számítanánk. És a cél, hogy valamelyikükből Alice legyen, akár még valósággá is válhat... A kérdés csak az, hogy ki lesz az.

A korábbi sorozat szereplői természetesen itt is jelen vannak, Shinkou, Jun, Suiseiseki, Souseiseki, és a többiek, még az a szegény fiú is, aki Norival akarna randizni, csak nem jön össze neki. :-) Az új szereplők közé tartozik viszont Kanaria, szintén egy Rozen Maiden baba. Szent meggyőződése, hogy Sun Tzu, és Napóleon óta ő a legnagyobb stratéga, akit valaha is hátán hordott a Föld. Sehogy sem akar feltűnni neki, hogy bármit csinál, úgysem jön össze neki, amivel próbálkozik. A médiuma sem egy átlagos csaj, kész Rozen Maiden-otaku, súlyos egyéniség.
A hetedik baba pedig, Suigintou-hoz hasonlóan kegyetlen személyiség, Barasuishou. Gyakorlatilag az ő megjelenése indítja el a játékot, mivel csak akkor kezdődhet el, ha mind a hét baba felébredt. És nem az a típus, aki túl sokat válogatna az eszközökben.
Feltűnik még egy különös bolt, és az ott dolgozó két férfi is. Mindkettő furcsa figura, az eladó valahogy az a típus, akiben az ember valamiért nem tud megbízni, bár képtelenség megmondani, miért.

A kivitelezés kifejezetten jó. Az opening, akárcsak az előző sorozatnál, most is kiemelkedően jó, gyors szám, az animációja is jól sikerült. Az ending kevésbé figyelemfelkeltő, de az is szép lett. A háttérzenék nagyszerűen illenek az adott szituációhoz, és hozzájárulnak a jó hangulathoz. A szinkronhangok is kitűnőek, főleg Suiseiseki-é, hihetetlenül mulatságos tud lenni. A többieké is kiváló, de Suiseiseki-é a legjobb. :-)
Az animáció minőségével korábban sem volt gond, a Träumend-nél sincs gond, most is nagyon szép munkát végeztek az elkészítésénél. A karakterek megrajzolása, és a környezet is gyönyörűen néz ki. Vicces szituációkban pedig gyakran vágnak különféle nevetséges arckifejezéseket, amiket nem lehet megállni nevetés nélkül. Az összecsapások is elég látványosak, a rajzolás tehát kiválóan sikerült. A karakterdizájn a régi szereplőknél nem változott, most is ugyanolyan jól néz ki, mint korábban. Az újaknak pedig határozottan érdekes külsőt varázsoltak, különösen Barasuishou-nak lett nagyon szép.

Amit viszont az előző szériából hiányoltam, ebben a sorozatban már megvan, vagyis megfelelő arányban keveredik a vígjáték, és a dráma aránya, mert itt az Alice-játék már valódi jelentőséggel bír, és nemcsak a háttérsztorit adja. Emiatt a drámai részek is hangsúlyosabbak, ami nagyobb mélységet ad a szereplők érzéseinek, személyiségének, és nem utolsósorban az egész történetnek. A készítők itt komoly hiányt pótoltak be.
Műfaját tekintve tehát drámai, és vígjáték nagyszerű keveréke, nem kevés izgalommal, és egy kis misztikummal elegyítve, ahol a szereplők érzései is nagyon fontosak. Bár a történet lezárásakor maradnak még megválaszolatlan kérdések, a befejezés valóban lezárja a történetet. Bár nem zárja ki egy esetleges folytatás lehetőségét, nem is nagyon van rá szükség. Így teljes a történet.

Akik tehát szeretik az ilyen műfajú animéket, azoknak mindenképpen ajánlom, főleg azoknak akiknek tetszett a Rozen Maiden, akik pedig még nem látták, azok előtte nézzék meg azt is, mert bár nem szükséges mindkét sorozatot látni a történet megértéséhez, egyiket sem érdemes kihagyni. Jó szórakozást kívánok hát azoknak, akik megnézik a Rozen Maiden - Träumend-et!
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 10 (mestermű)
2006.12.16.
54605 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rozen Maiden: Träumend © Peach-Pit • Nomad

Hozzászólások:
Íme a sorozat, ami miatt erős babamániám alakult ki :D
#1 | 2008.10.18. | írta: novalisk
Hozzászólás írásához jelentkezz be.