×

Regisztráció

Anime: Ningyo no Mori

Ningyo no Mori © Takahashi Rumiko • Prime Direction / Shogakukan / TMS Entertainment

Ningyo no Mori (TV, 2003)

人魚の森

Mermaid Forest


Hossz: 13 rész
Műfaj: dráma, fantasy, horror

Rendezte: Okuwaki Masaharu
Eredeti mű: Takahashi Rumiko
Karakter dizájn: Sato Masaki
Zene: Uragami Yasuo
Stúdió: Prime Direction, Shogakukan, TMS Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.38) részletek

Ningyo no Mori © Takahashi Rumiko / Prime Direction / Shogakukan / TMS Entertainment
Úgy tartja a legenda, hogy aki eszik egy sellő húsából, halhatatlanná válik. Amit viszont nem árt tudni, mielőtt kóstolóra szánod magad, hogy az eredményt semmi sem garantálja. Súlyos mellékhatások jelentkezhetnek, például az azonnali halál, vagy a lelked elvesztése... Csakis a legerősebbek bírják ki a húsban lévő mérget.
Yuta már ötszáz éve halhatatlan. Nincs otthona. Vándorol, sellőket keres, akik talán segíthetnek neki visszanyerni rég elvesztett halandó életét. Egy alkalommal egy különös faluba téved, ahol csak nők élnek (leginkább ijesztő öregasszonyok). A szíves fogadtatás helyett Yutára támad egy maroknyi öregasszony, majd halálra sebezve egy verembe vetik. Amint feleszmél, egy megölt sellőt pillant meg maga előtt. Megpróbálja kérdőre vonni a falusiakat, de azok megint csak rátámadnak. Itt jön képbe Mana, a csinos 15 éves lány, akit különös légkörben és körülmények között nevelnek az asszonyok. Kiderül, hogy a sellők mitől válnak széppé, és mi köze van ennek a lányhoz, akire halál vár, ha a faluban marad.
Yuta végül el tud menekülni a faluból Mana-val együtt, azzal a teherrel a vállán, hogy soha többé nem válhat halandóvá, mégsem adja fel a vég nélkülinek látszó keresést. Már nincs egyedül. Útjukat szomorú sorsok, szörnyeteggé vált emberek, emlékek és összetört szívek keresztezik.

Aki valamiféle tündi-bündi kishableányos szirupot képzel a cím alapján, az téved. A sorozat hangulata elég sötét. Minden szereplő bármit képes elkövetni a céljáért, legyen az gyilkosság, vagy az ikertestvérének a feláldozása. (A TV csak 11 epizódot vetített le belőle, az utolsó kettő DVD-n jelent meg, mert túl erőszakosnak ítélték.) Egy-két részes történetekből áll össze a sorozat, a kapcsolatot az egyes történetek között Mana és Yuta (és az emlékek) jelentik. A téma végülis remake-nek számít, korábban már készült belőle egy OVA. A grafikát le lehet szűrni a DVD borítóról és a képekről, ami a zenét illeti, erősíti a hangulatot. Az opening és ending témák inkább melankólikusak.

Azoknak ajánlom, akik bírják a drámai hangulatot, az időnként megvillanó baltafejeket, a tragikus sorsokat, vagy azoknak, akik szimplán kíváncsiak egy halhatatlanságában megcsömörlött fiú történetére, találkozásaira.
Írta: sakuya
sakuya értékelése: 9 (kitűnő)
2007.01.07.
26042 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ningyo no Mori © Takahashi Rumiko • Prime Direction / Shogakukan / TMS Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.