×

Regisztráció

Anime: Utawarerumono

Utawarerumono © AQUAPLUS • Oriental Light and Magic

Utawarerumono (TV, 2006)

うたわれるもの

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland, visual novel, shounen

Rendezte: Kobayashi Tomoki
Eredeti mű: AQUAPLUS
Írta: Yano Hiroyuki, Nanba Hitoshi, Okuda Seiji, Satoh Shinji, Kobayashi Tomoki, Kashiyama Toshiyuki
Karakter dizájn: Nakata Masahiko
Zene: Anze Hijiri, Nakamura Miyu
Stúdió: Oriental Light and Magic

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (42 szavazat, átlag: 8.17) részletek

Utawarerumono © AQUAPLUS / Oriental Light and Magic
A történet kezdetén egy ismeretlen ébred egy számára idegen házban, miközben egy fiatal, kedves lány ápolja. Nem tudja, hol van, hogy került oda, még a nevére sem emlékszik. Az egyetlen, ami kiderül róla, hogy az erdőben találtak rá, súlyosan megsebesülve. Azóta a fiatal lány, Eruruu, és a nagyanyja, Tusukuru vigyáztak rá. Elég kellemetlen dolog úgy felébredni, hogy az embernek fogalma sincs arról, mi történik körülötte, így az tűnik az egyetlen reális lehetőségnek számára, hogy megpróbál beilleszkedni a falu életébe. Ha az olyan egyszerű lenne...
Az utolsó adószedés alkalmával egy kis baleset történik a falu által az erdőben emelt oltárnál, amit a helyi istenség igencsak rossz néven vesz, és haragja hamar lesújt az ott élőkre. De az ismeretlen tervet készít, és a falusiak segítségével megállítja a fenevadat, amely egy albínó tigris képében próbált rajtuk elégtételt venni. És bár a tigristől többé már nem kell félniük, még sok veszéllyel kell szembenézniük. Lázadás, a félelem, hogy ki is ő valójában, és még sok más nehézség vár Hakuoro-ra, és azokra, akik, bármi is történjék, mellette vannak...

Eruruu, és a húga, Aruruu, a két jószándékú, kedves lány állnak hozzá a legközelebb.
Idővel megjelennek a további főszereplők is: elsőként Oboro, egy heves természetű, bár jót akaró srác, majd az őt követő Dorii és Gura, a két mesterlövész.
Nem sokkal később jelenik meg a higgadt, szolgálatkész Benawi, akire Hakuoro mindig számíthat, és alárendeltje, a vagány Kurou. A társaság legerősebb tagja Karura lesz, majd Touka találkozik velük legkésőbb, bár az első néhány alkalommal még nem nagyon táplál irántuk baráti érzelmeket.

A kivitelezés egészen jól sikerült, túl sok gond nincs vele. Az opening, és az ending is nagyon jó lett, az előbbinél ízelítőt kapunk, hogy mit láthatunk a történet folyamán nagyszerű zene, és látványos animáció keretében, az ending pedig egyedi stílusa miatt figyelemreméltó. A zenéről amúgy is el lehet mondani, hogy nagyon jó lett.
A seiyuu-k is kitettek magukért, nagyszerűen illik a hangjuk a szereplőkhöz. A karakterdizájn érdekes lett, látszik, hogy fantasy jellegű anime.
Az animációt illetően viszont vannak érdekes dolgok. Bár alapvetően jól néz ki, a csatáknál időnként szinte kiált, mikor vált át CG-re a rajzolás, ilyenkor olyan érzése támadhat az embernek, mintha egy háborús stratégiai játékot látna maga előtt. Kissé zavaró lehet a dolog, de csak néhány alkalommal fordul elő.

Műfaját tekintve tehát erőteljes akció, fantasy környezetben, némi drámával, és nem kevés poénnal fűszerezve. Bár elég sok összecsapás van a sorozatban, ez nem megy a történet kárára, inkább kihangsúlyozza a szereplők nehézségeit, belső konfliktusait, amit fokoznak a drámai, és feloldanak a derűs pillanatok. Az összhang tehát nagyon jó.
Ezt a történetet leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik az említett műfajokat egy történeten belül, számukra minden bizonnyal kellemes pillanatokat fog szerezni.
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 10 (mestermű)
2007.01.17.
34635 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Utawarerumono © AQUAPLUS • Oriental Light and Magic

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.