×

Regisztráció

Anime: Generator Gawl

Generator Gawl © Production I.G. / Tatsunoko Productions / Kyoto Animation

Generator Gawl (TV, 1998)

ジェネレイター ガウル

Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, kaland, sci-fi, shounen

Rendezte: Mizushima Seiji
Írta: Inari Akihiko, Shimo Fumihiko, Kimura Hidefumi, Ishikawa Manabu, Mizushima Seiji
Karakter dizájn: Oguro Akira
Zene: Yamanaka Norimasa
Stúdió: Production I.G., Tatsunoko Productions, Kyoto Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (7 szavazat, átlag: 7.14) részletek

Generator Gawl © Production I.G. / Tatsunoko Productions / Kyoto Animation
2007 októbere. Egy tomboló vihar közepette három fiatalember jelenik meg a semmiből Tokió Kubere kerületében. Kilétük és céljuk hamar kiderül. A jövőből jöttek, hogy megakadályozzák Takuma Nekasa professzort abban, hogy felfedezései nyilvánosságra és rossz kezekbe kerüljenek. Nekasa professzor ugyanis felfedezett egy olyan genetikai kódot, amely felfedi az emberi test legnagyszerűbb adottságait, és egyben az ebben rejlő egész emberiségre is leselkedő hatalmas fenyegetést. A jövő, ahonnan jöttek, igen sötét és baljós, a világ a III. világháború okozta sebektől szenved, és a lakosság nagyrésze kipusztult, melyet egyfajta genetikailag módosított egyedek, az ún. generátorok okoztak. Az ő feladatuk, hogy helyrehozzák ezt a hibát, de sajnos csak három hónap áll rendelkezésükre.

Ryou, Kouji és Gawl, hogy könnyebben elvegyüljenek, diákokként beiratkoznak a neves Oju akadémiára. Egyik osztálytársuknál, Masami-nál vesznek ki szobát, aki első találkozásuk óta állandó 'harcban' áll Gawl-lal annak ellenére, hogy később nyilvánvalóvá válik, vonzódik hozzá. Egyik alkalommal az örökké kíváncsi Masami beleráncigálja legjobb barátnőjét, a halkszavú és szégyenlős Natsume-t egy kis nyomozásba, ám a fiúknak sikerül ezt megakadályozni. Nem sokkal később Gawl-t generátorok támadják meg, akiket a kormány küldött a nyomukba. A fiú itt barátai védelmében kénytelen felvenni velük a harcot, és ennek következtében fel kell adnia minden emberségét. Ekkor derül fény arra, hogy ő is egy generátor.

Az események innentől kezdve felpörögnek, a három fiúnak és Masami-nak szörnyű titkokkal kell szembesülnie. Elkezdődik a versenyfutás az idővel...

A történet meglehetősen rövid, viszont tele van meglepetésekkel. Alapjában véve szomorú a hangulata, de Masami és Gawl állandó civakodása ad némi vidám színezetet. A karakterek így néhol ellentmondásosnak tűnhetnek, de a történet lebilincselően fűzi egymásba a látszólag összeférhetetlen szereplőket egészen a tragikus végkifejletig.

A zenéjéről csak annyit jegyeznék meg, hogy nem túl változatos, de az opening igen kiválóra sikeredett. A grafika bár nem mai darab egészen szépen kidolgozott és ez főleg a generátoroknál érvényesül.
Írta: Shinzo
Shinzo értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.02.10.
38169 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Generator Gawl © Production I.G. / Tatsunoko Productions / Kyoto Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.