×

Regisztráció

Anime: Saishuu Heiki Kanojo: The Last Love Song on This Little Planet

Saishuu Heiki Kanojo: The Last Love Song on This Little Planet © Takahashi Shin • Gonzo

Saishuu Heiki Kanojo: The Last Love Song on This Little Planet (TV, 2002)

最終兵器彼女

SaiKano


Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, sci-fi, háború

Rendezte: Kase Mitsuko
Eredeti mű: Takahashi Shin
Írta: Era Itaru
Karakter dizájn: Kagawa Hisashi
Zene: Miratsu Takeo
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (54 szavazat, átlag: 8.57) részletek

Saishuu Heiki Kanojo: The Last Love Song on This Little Planet © Takahashi Shin / Gonzo
Chise, a kétbalkezes, kicsi, félénk középiskolás lány szerelmet vall osztálytársának, a zárkózott, komoly Shuji-nek. Egy nehézkes kezdet után elhatározzák, hogy együtt maradnak, mint szerelmesek. Így kezdik új, fiatal életüket egy Hokkaido-i kisvárosban. De a boldogság nem marad sokáig felhőtlen. Váratlanul, mint derült égből a villámcsapás, bombázók jelennek meg a város felett, és megkezdődik a pusztítás: Kitör a háború. Shuji pedig megtudja, hogy Chise, a barátnője nem más, mint a hadsereg titkos fegyvere a háborúban. Képes-e szerelmük átvészelni a megpróbáltatásokat, és a háborút?

Első látásra az alaphelyzet túlságosan irreálisnak, szinte erőltetettnek tűnhet, de biztosíthatok mindenkit afelől, hogy nem így van. A középpontban Chise és Shuji szerelme áll mindvégig, és küzdelmük az őket szétválasztani akaró külső tényezők ellen. A kapcsolatuk ábrázolása első pillanattól fogva realisztikus: Az ügyetlen, félénk első szerelmesek ábrázolása, majd később a görcsös egymásba kapaszkodás, a küzdelem az együtt töltött percekért, és a vívódás a borzalmas körülmények ellen, mind-mind igen reálisan van ábrázolva, noha maga az alaptörténet sci-fi. Shuji és Chise megpróbálnak nem törődni a külvilággal, de ez lehetetlen, hiszen Chise egy élő gyilkológép, ráadásul nem mindig tudja testét kontrolálni.
A két főszereplőn kívül több más szereplő is bemutatkozik a sorozatban. Minden szereplőnek megvan a saját tragédiája, mely a háborúhoz kötődik. Egy fiatal asszony, akinek a férje a harctéren van, folytonos életveszélyben. Egy fiú, aki katonának áll, és önként megy az őrült pusztítás közepébe, hogy megvédje a szeretett lányt, és hazáját. Egy fiatal lány, aki haldokolva vallja be érzelmeit, mielőtt túl késő. És persze Chise, aki lélekben egy félénk lány, de a teste egy csőre töltött fegyver, mégis megpróbálja boldoggá tenni a barátját. Megrázó, egyéni tragédiák, a kis emberek tragédiái, akik a háború áldozatai.
Reális jellemek, és helyzetek jellemzik a sorozatot. A Saishuu Heiki Kanojo mindenképpen egy háborúellenes anime, mégsem maga a háború a fő téma, hanem a túlélni akarás. Mindegyik szereplő megpróbálja a saját életét élni, a háború, és borzalmak ellenére, és küzdeni, boldognak lenni, amíg lehet.

Az anime egyetlen hátulütője talán a karakterdizájn. A karaktereket megpróbálták aranyosnak, és kisgyerekesnek ábrázolni, állandó pírral az arcukon, ami főleg a férfi karaktereknél lehet furcsa. Emiatt a dizájnt szokni kell egy pár részen át. Később azonban a nézőnek nem lesz ideje a szereplők kinézetén töprengeni.
Ahogy mondtam, ez a sorozat több helyen igen megrázó, vérben és halálban sem szűkölködik. Komoly, és drámai animével van dolgunk, egészen a befejezésig, amely szerencsére - külön pozitívumként kiemelve - nagyon is megállja a helyét, pedig a témából adódóan nagyon könnyen el lehetett volna rontani.
A komoly téma ellenére néhány jelenetben még SD-karakterekkel is találkozunk, és pár vicces, aranyos jelenettel, melyek oldják a feszültséget.

A Saishuu Heiki Kanojo nagyon szép, drámai anime, mely több helyen nagyon megrázó tud lenni. A romantikus drámák kedvelőinek biztos nem fog csalódást okozni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2003.08.26.
24781 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Saishuu Heiki Kanojo: The Last Love Song on This Little Planet © Takahashi Shin • Gonzo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.