×

Regisztráció

Anime: Le Chevalier D'Eon

Le Chevalier D'Eon © Obukuta Tow • Production I.G

Le Chevalier D'Eon (TV, 2006)

シェヴァリエ ~Le Chevalier D'Eon~

Hossz: 24 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, természetfeletti, krimi, történelmi, horror

Rendezte: Furuhashi Kazuhiro
Eredeti mű: Obukuta Tow
Írta: Jinno Hiroaki, Suga Shotaro, Matsuzawa Takeshi, Ubukata Tow, Muto Yasuyuki
Karakter dizájn: Ozaki Tomori
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (12 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Le Chevalier D'Eon © Obukuta Tow / Production I.G
Franciaország, az 1740-es években. Fényűzés, bálok és táncok, lenyűgöző kertek; XV. Lajos Versailles-ja virágkorát éli. Mégis, uralkodását titokzatos halálesetek árnyékolják be, a módszerek egy szektára engednek következtetni. Lia de Beaumont is áldozatul esik a különös gyilkosságoknak, ami általános megdöbbentést kelt, még a magasabb körökben is, lévén Lia a király jobbkeze volt, kitűnő diplomata, politikai fontossága mérhetetlen, és - nő létére - lovagnak sem volt utolsó.
A tulajdonképpeni történet az ő holttestének megtalálásával kezdődik. Testvére, d'Eon - aki jelenleg XV. Lajos lovagjaként szolgál - dühtől és bűntudattól vezérelve elhatározza, hogy kideríti, miért kellett nővérének meghalnia és ki a felelős e szörnyű bűnökért, amik a királyt, azaz Franciaországot sújtják. Elindul a Lia koporsójáta felírt, vérvörös felirat nyomán ('Psalms') és hamarosan rájön, hogy a szálak Oroszországba vezetnek...

Maga az alaptörténet ennyiből áll, a sztori különlegessége azonban az idő haladtával az egyre bonyolultabb és bonyolultabb csavarokban, és a nagyszerű korrajzban rejlik, amit az alkotók hatalmas precizitással és munkával igyekeztek elénk tárni ( sikeresen:)) Vérbeli krimivel van dolgunk, misztikával, jól kidolgozott, felejthetetlen - és meglehetősen sok - karakterrel. Sokan közülük valós személyek voltak (d'Eon de Beaumont, Saint-Germain, XV. Lajos stb.), valós, érthető és emberi problémákkal, a kornak megfelelő eszmékkel és elleneszmékkel. Mindegyikőjüket meglehet érteni - valamilyen szinten persze - és ez alapján kibogozni a szálakat ( Ki kivel van, miért stb. :))
Természetesen d'Eon a központi figura, hiszen a legnagyobb súlyok az ő vállát nyomják. Szem előtt kell tartania Franciaország jövőjét, a királynak lovagként tett hűségesküjét, és legfőképp nővére, Lia lelkének megnyugvását, a bosszúszomjas lány ugyanis addig nem lel békére és middadig az ő, d'Eon testét kívánja felhasználni eszközként visszatérésére, amíg d'Eon fényt nem derít a teljes igazságra. A dolog pikantériáját az adja, hogy Lia és d'Eon a megszólalásig hasonlítanak egymásra. D'Eon kicsit sem veszélytelen vállalkozásához szövetségeseket is talál Durand, a bravúros és (modorában teljességel kiismerhetetlen :) kardforgató, Teillagory, d'Eon és Lia egykori mestere, és Robin a lovagnak készülő fiatal fiú személyében.
Az anime érdekes kérdéseket feszeget, úgymint: mit jelent lovagnak lenni, megérdemli-e egy hűségre érdemtelen hűbérúr, hogy eláruld érte a barátaidat, megéri-e a hazát a saját boldogságod és érzéseid elé helyezni, amit isten elrendel, az valóban úgy jó-e, ahogy van... hogy csak egy keveset említsek :)
Maga a sorozat struktúrája egyszerű és letisztult. Kellemes, lágy színek uralják, a rajzok életszerűek, nem elnagyoltak, az események ott gyorsulnak és lassulnak ahol kell, a zenei aláfestés is segít átérezni az aktuális szituációt.
Összetettsége miatt könnyed délutáni szórakozásra nem ajánlanám, a korhatárt a harcjelenetek miatt 14 évnél húznám meg. Aki izgalomra és kalandra vágyik, és szeretne valamennyit magáévá tenni Franciaország történelméből, az bátran fogjon hozzá, nem fog csalódni :)
Írta: Saya-chan
Saya-chan értékelése: 10 (mestermű)
2007.06.06.
26908 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Le Chevalier D'Eon © Obukuta Tow • Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.