×

Regisztráció

Anime: Strawberry Panic!

Strawberry Panic! © Kimino Sakurako • Madhouse Studios / IMAGIN

Strawberry Panic! (TV, 2006)

ストロベリー・パニック

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, iskolai élet, yuri

Rendezte: Sakoi Masayuki
Eredeti mű: Kimino Sakurako
Írta: Hideo Takayashiki, Kazuyuki Fudeyasu, Tatsuhiko Urahata
Karakter dizájn: Sakai Kyuuta
Zene: Yoshihisa Hirano
Stúdió: Madhouse Studios, IMAGIN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (21 szavazat, átlag: 8.57) részletek

Strawberry Panic! © Kimino Sakurako / Madhouse Studios / IMAGIN
Aoi Nagisa új diákként érkezik az Astolyre hegyen található három bentlakásos lányiskola egyikébe. Az intézmények közül a Miatre a legrégebbi, a Spica tanulói a sportokban jeleskednek, a Lulim diákok pedig távol a másik két iskola versengésétől, vidáman élik az életüket. Külön-külön is nagy hagyományokkal és szokásokkal rendelkeznek, ezek közül a legfontosabb mégis az Etoile választás.
Etoile-sama tisztségére a Spica, a Miatre és a Lulim által közösen megválasztott személy kerül. A posztot jelenleg a Miatre diákja, Hanazono Shizuma tölti be. A lányt nem különösebben érdeklik a kötelezettségei, könnyedén játszik mások érzéseivel, és nem hallgat senkire, de minden megváltozik, mikor egy szokásos sétája közben meglátja Nagisát.
Az új lány azonnal felkelti az érdeklődését. Ott helyben meg is próbálja megcsókolni, de Nagisa elájul.
Mikor magához tér a Miatre gyengélkedőjén, az első akit meglát (és aki jól meg is ijeszti) Suzumi Tamao, az új szobatársa. Tamao az első pillanattól kezdve rajong Nagisáért, talán egy kicsit túlzásba is viszi. A magassága, a derékbősége, a kedvenc étele, még a sikolya is érdekli. De sokat segít a beilleszkedésben. Megismerteti a lánnyal a szokásokat, hagyományokat, még kísértetvadászatra is elmennek. Eközben Nagisa sok új barátot szerez, akikkel aztán a legkülönfélébb bajokba keveredik.
De minden izgalmas kaland közben a legnyugtalanítóbb számára Etoile-sama személye. Valahányszor találkoznak, Nagisának szó szerint földbe gyökerezik a lába, és képtelen bármit is tenni Shizuma közeledése ellen, de talán nem is nagyon akar. Mégis, mindenki félti őt a különös, mindig szomorú lánytól, és óva intik a kapcsolattól.

A cselekmény több szálon fut, végül mégis minden a közelgő Etoile választáshoz vezet. Ezt a pozíciót idén mindenáron a Spica diáktanácsának elnöke akarja kiharcolni Amane-san-nak, aki erre egy kicsit sem vágyik.
A folyamatos versengés, az iskolai feladatok és a barátok kisegítése közben Nagisának szembe kell néznie Shizuma sötét múltjával, a titokzatos "másik Etoile"-lal és a saját érzéseivel is.

Az alaphelyzet (bentlakásos lányiskola, diáktanács, idősebb, fiatalabb diákok kapcsolata) nagyon emlékeztet a Maria-sama ga miteru-ra, mégis, ez az anime egészen más. A történet önmagában elég drámai, de van néhány karakter, akik kellemesen fel tudják dobni a sorozat vége felé egyre nyomottabb légkört.
A karakterdijázn igazán szép lett, a hátterek, helyszínek gyönyörűek. A komolyzenei aláfestés, a gyakran megszólaló templomi kórus különlegessé és nyugodttá teszik a hangulatot.
Az openingek nagyon jók, az endingek érdekessége, hogy a zene alatt nem a filmből kivágott képeket, hanem a számok klippjét látjuk.

A hasonló animéktől eltérően, itt senkiben nem jelenik meg ellenérzés a lány-lány szerelemmel kapcsolatban, sőt, magától értetődőnek veszik.
Negatívumként talán a néha kicsit elnagyolt képeket említeném, de ezek alig észrevehetőek a remek történet és a fantasztikusan sokszínű karakterek mellett.

Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik az érzelmekkel telített drámákat, és nem zavarja őket a lányok közti szerelmi kapcsolat.
Írta: Eclair
Eclair értékelése: 10 (mestermű)
2007.06.11.
55084 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Strawberry Panic! © Kimino Sakurako • Madhouse Studios / IMAGIN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.