×

Regisztráció

Anime: Kogepan

Kogepan © Takahashi Miki • Studio Pierrot / Pony Canyon

Kogepan (TV, 2001)

こげぱん

Hossz: 10 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi

Rendezte: Ohara Shuichi
Eredeti mű: Takahashi Miki
Írta: Hagino Masako
Zene: Yasuda Takeshi
Stúdió: Studio Pierrot, Pony Canyon

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (7 szavazat, átlag: 5.86) részletek

Kogepan © Takahashi Miki / Studio Pierrot / Pony Canyon
Kogepan egy szerencsétlenül járt kenyér, aki egy tragikus véletlen folytán csúnyán megégett sütés közben. Kemény lett és keserű, vagyis eladhatatlan. Ez pedig egy kenyér számára egyenlő a teljes haszontalansággal. Így aztán állandóan rosszkedvű, féltékeny, és egész nap nem csinál semmit, csak sóhajtozik és füstölög magában (szó szerint) a pékség valamelyik sarkában. Azonban a kemény külseje mögött mégis érző szív lakozik, és hamarosan barátra lel egy úgyszintén megégett töltött pékáru személyében, akivel sokszor a tejesüveg fenekére néznek.

A pékségben Kogepan hamarosan megismerkedik sokfajta más kenyérrel is, és noha irigykedik a szépen megsült, gondtalan kenyerekre, rájön, hogy van olyan, aki még nála is jobban megégett, sőt, az is megesik, hogy egy meg nem égett kenyérnek is vannak problémái. Egyszóval az élete talán nem is olyan rossz és szerencsétlen, mint amilyennek gondolta.

A Kogepan igazán aranyos, frappáns anime sok mosolyogtató jelenettel és pozitív életszemlélettel, nem csak egy megégett kenyérről, de az élet dolgairól úgy általában. Az események a narrátor haiku-szerű életbölcseleteivel vannak megtűzdelve, és mindig hozzáadnak valami apró tanulságot a történethez.

A 4 perces részek roppant egyszerű képeskönyv és krétarajz-szerű grafikával rendelkeznek, de valószínűleg egy depressziós kenyérről szóló történethez ez a legjobb választás. Tagadhatatlanul furcsa sorozat, szokatlan, de ötletes témával és aranyos megvalósítással.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2007.06.20.
30491 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kogepan © Takahashi Miki • Studio Pierrot / Pony Canyon

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.