×

Regisztráció

Anime: Galaxy Angel

Galaxy Angel © Broccoli • Madhouse Studios

Galaxy Angel (TV, 2001)

ギャラクシーエンジェル

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi, mecha

Rendezte: Morio Asaka, Yoshimitsu Ohashi
Eredeti mű: Broccoli
Írta: Endo Akinori, Kanemaki enichi, Sugihara Kenji, Taki Koichi, Sato Shoichi, Inoue Toshiki, Kobayashi Yasuko, Suga Yoshiyuki
Karakter dizájn: Kanan, Fujita Mariko
Zene: Hikaru Nanase
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (21 szavazat, átlag: 8.33) részletek

Galaxy Angel © Broccoli / Madhouse Studios
Valahol a távoli jövőben...
A galaxis békéje szinte zavartalan, azonban időről-időre felbukkannak egy titokzatos, ősi civilizáció relikviái, melyek a legkülönbözőbb formában és módon jelennek meg. A hadsereg egy különleges alakulatának feladata, hogy ezeket a relikviákat biztonságosan begyűjtse, és kutatásra elszálítsa, vagy addig őrizze.
Ez akár egy komoly sci-fi történet alapja is lehetne, de valójában csak alibi. Az Angel-Tai dilis bigék gyülekezete, akiknek a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy feladatukat végezzék, vagy hogy komoly katonai akciókat hajtsanak végre. A csapat vezetője, az egyetlen férfi, Volcott csak arra koncentrál, hogy a nyugdíja veszélybe ne kerüljön. Forte Stollen fegyvermániás, Ranpha Flanboise gazdag és jóképű pasasok után rohangál, Mint Blanmanche a kedvesen aranyos, ám velejéig önző kislány a pénz megszállotja. Vanilla H vallási meggyőződésből csinál szinte mindent, és kőmerev arcáról sosem lehet tudni mire gondol valójában, míg a csapat utolsó és legfrissebb tagja, Milfeulle Sakuraba jó ha a sütikészítésen kívül gondol egyátalán valamire.
Ez az öt lány pedig a hadsereg kebelében egyszerre istencsapás és a galaxis örök megmentője. Képességeik különlegesek, igazi hőshez méltó csapatot alkothatnának, ám személyiségük tökéletesen alkalmatlanná teszi őket mindenre.

A sorozat igazi erőssége a karakterekben rejlik. Hasonlóan beteg csapatok voltak már a történelemben, de ennyire találóan megformált, összeválogatott figurák nagyon ritkán jönnek össze. Milfeulle üresfejű bája, vagy Ranpha szexis ügyeskedései, esetleg Mint szemétkedései mind-mind tökéletesen összhangban vannak, és a sorozat egy percre sem ereszt le, nem válik fáradtá vagy unalmassá. A figurák mindegyike önálló, egyedi személyiség, és egyszerüen nem lehet nem kedvelni, szeretni őket. A 30. epizód után ugyan olyan pihent tud lenni, és ugyanolyan felhőtlenül szórakoztató mint az első volt. Aki szeret jót nevetni, szereti a humoros, szerethető karaktereket és jól tud derülni egy-egy paródián vagy szimpla ökörségen, annak kihagyhatatlan.
Írta: Meglivorn
Meglivorn értékelése: 10 (mestermű)
2003.10.08.
31889 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Galaxy Angel © Broccoli • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.