×

Regisztráció

Anime: ARIA The NATURAL

ARIA The NATURAL © Amano Kozue • Hal Film Maker

ARIA The NATURAL (TV, 2006)


Hossz: 26 rész
Műfaj: dráma, hétköznapi, fantasy, sci-fi, seinen

Rendezte: Sato Junichi
Eredeti mű: Amano Kozue
Írta: Fujisaki Ayuna, Fusegi Kazunobu, Takeshita Kenichi, Okada Mari, Yoshida Reiko, Urahata Tatsuhiko, Hiraike Yoshimasa
Karakter dizájn: Koga Makoto
Zene: Choro Club, Senoo Takeshi
Stúdió: Hal Film Maker

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
ARIA The ANIMATION (TV, 2005)
ARIA the ORIGINATION (TV, 2008)

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 8.33) részletek

ARIA The NATURAL © Amano Kozue / Hal Film Maker
Aqua. Így nevezik azt a helyet, amelynek világában található Neo-Venezia, egy gyönyörű város Velencét idéző szépségével, épületeivel, valahogy mégis egyedi érzésével, amely magába szippantja azt, aki meglátja. Ebben a világban él az előző szezonból ismerős Akari-chan, és barátai, akik gondoláikkal siklanak a türkiz és zafírkéken ragyogó vízen, az ott élőket, és turistákat is olyan élménnyel ajándékozva meg, amit sokáig nem felednek el. Miközben a város utcáin siklanak, ők maguk is mindig felfedeznek valami újat, élethivatásuk csodáit. Mindhármuk álma, hogy egy nap majd ők is egyedül vezethetnek gondolát, megmutatva vendégeiknek a város híres épületeit, és rejtett varázsát, ahogyan ők látják azt. Barátaik révén pedig bármikor is érezzék magukat szomorúan, valaki mindig ott van, hogy lelket öntsön belé, és jókedvre derítse. Ez Neo-Venezia talán legszebb vonása. Első ránézésre csupán egy másik város utánzatának látszik, kedvességével viszont elvarázsolja azt, aki úgy dönt, hogy bejárja, és megismeri igazi valóját...
Azon a napon is így történt, amikor Ai-chan (Akari barátja Man-Home-ról) Aquán tölti a szünidejét, és aznap egy karnevált is rendeznek a városban, ahová Akatsuki kivételével mind elmennek egy kicsit mulatni. Ott találkoznak rejtélyes Casanovával, aki minden karnevál idején feltűnik, hogy szórakoztassa az embereket. A legérdekesebb benne az, hogy a szóbeszéd szerint már évszázadok óta ugyanaz a személy bújik meg az álarc mögött, így amikor esélyük nyílik rá, Aika rögtön utánaveti magát az egyik kisfickónak, aki vele volt, hogy megoldhassák a rejtélyt. Akari azonban elveszti őket szem elől, és az utcák útvesztőjében eltévedve, hamarosan összefutnak vele. A kis fickó, akit kerestek, pedig meghívja őket, hogy tartsanak velük. Nem sokkal később Akari és Ai-chan megtudja, hogy ki is rejtőzik valójában a híres Casanova köpenye mögött, egy újabb találkozás emlékét hagyva a szívükben.
De nem csupán a karnevál volt az, ami kellemes emlékeket szerzett a számukra. Előtte és utána is rengeteg szép élményben volt részük, mint a karnevál után, amikor találtak ládikót, benne egy kincsestérképpel. Aikát kicsit nehéz volt meggyőzni, de utána már teljes gőzzel megindult a kincskeresés. És bár a végén a kincs nem az volt, mint amire először számítottak, érezték, hogy bizonyos szempontból igazi kincset találtak. De a többi napokon is, amikor Akari, Aika és Alice-chan együtt gyakoroltak, vagy mással foglalkoznak, mindig van valami, ami érdekessé teszi mindennapjaikat, és így ne legyenek sokáig szomorúak. Jókedvű, időnként izgalmas napok, új ismeretségek, és egymás társasága az, ami együttesen teszi boldoggá életüket Neo-Venezián, miközben várják a napot, amelytől önálló Undine-ek lehetnek.

A szereplők nem nagyon változtak az Aria - The Animation óta, most is ugyanazok a karakterek lesznek az idegenvezetőink. Akari, Aika, Alice-chan és barátaik azok, akiknek életét nyomon követhetjük a történetben. Új szereplők nem nagyon fordulnak elő, de nincs is rá szükség, mivel a szereplőgárda így tökéletes.
A kivitelezés az előző szezonhoz hasonlóan most is nagyon jól sikerült. Bár az openingnek nincs külön animációja, a zenéje nagyon kellemes, és jól kifejezi a helyszín hangulatát. Az ending is jó lett, azt is érdemes meghallgatni. A sorozatban előforduló zenék szintén egész kellemesek, és hozzájárulnak a jó légkörhöz.
A szinkronhangok nem változtak, most is a karakterek személyiségéhez illő szinkronban lehet részünk, amely a külsejükkel együtt néha egészen viccessé tud válni.
Az animáció az előző sorozathoz hasonlóan most is kétfajta megjelenítést alkalmaz. Az egyik a megszokott normál külső, amikor a szereplők a megszokott módon néznek ki, és egy második, amelynél viszont a szereplők elég érdekesen néznek ki. Ezt többnyire valamilyen poén hangsúlyozásánál alkalmazzák, talán egy kicsit gyakrabban a kelleténél. A karakterdizájn sem változik eleinte, bár a későbbiek során az egyik szereplő kicsit eltérő külsőt kap, ezenkívül láthatjuk majd a szereplőket úgy is, ahogy azt nem vártuk volna. :-)

Ez a sorozat (az előzővel együtt) igazából a szereplők egymáshoz fűződő kapcsolatáról és érzéseiről szól, arról, ahogy egy gyönyörű városban nap nap után új, és szívmelengető találkozásokban van részük. A történet vezetése epizodikus felépítésű, néha nem is egy, hanem két történettel egy epizódon belül, amelyek között többnyire a szereplők jelentik a kapcsolatot. Az is egy érdekes vonása a történetnek, hogy minden rész elején és végén hallhatjuk Akari, és Ai-chan egymásnak írt üzeneteit, amelyből sejthetjük, mi lesz a következő részben, vagy, hogyan élték meg azt a napot, amelynek kapcsán beszélgetnek.
Ez a sorozat egy nyugodt, kellemes vígjáték a mindennapok szépségeibe ágyazva, nagy hangsúlyt fektetve a szereplők érzéseire, kapcsolataira. Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a békésebb animéket sok érzelemmel, vagy még újak az animék világában. Számukra kellemes kikapcsolódást fog nyújtani, bár érdemes először az Aria - The Animation sorozattal kezdeni, mivel több fogalmat, nevet csak ott magyaráznak meg.

Neo-Venezia - egy város, amely mindenkit megszólít...
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 9 (kitűnő)
2007.07.09.
30188 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

ARIA The NATURAL © Amano Kozue • Hal Film Maker

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.