×

Regisztráció

Anime: Tenchi Muyo! GXP

Tenchi Muyo! GXP © AIC

Tenchi Muyo! GXP (TV, 2002)

天地無用!GXP

Tenchi Muyo! Galaxy Police


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, fantasy, kaland, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Shinichi Watanabe
Írta: Masaki Kajishima
Zene: Kohei Tanaka
Stúdió: AIC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki (OVA, 1992)
Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi (movie, 1998)

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 7.83) részletek

Tenchi Muyo! GXP © AIC
Yamada Seina világéletében szerencsétlen volt, de olyan szinten, ami már a természeti katasztrófa kategóriájába sorolható. A gyerekek nem mertek vele barátkozni, mert a balszerencséje biztos hogy rájuk is hatással volt és nem úszták meg ép bőrrel.
Seina biciklije egy, az átlagosnál jobb napjon, éppen a Masaki-ház mellett kapott defektet és a fiú a tónál próbált vizet meríteni, hogy megjavítsa a gumit, valami hatalmas erővel csapódott a vízbe, és a szökőár mindent elborított.
Mikor magához tért, egy gyönyörű nő ölében feküdt, aki rövid, ám annál érhetetlenebb magyarázat után átadott neki egy prospektust, hogy lépjen be a GP-be. Az ismeretlen láthatóan azt hitte Seináról hogy Masaki Tenchi rokona. Seina összezavarodva ment haza, ahol a családi tanács kitöltötte Seina nevében a prospektusban lévő jelentkezési lapot... Másnap pedig Seina már egy űrhajó fedélzetén ébredt, úton a Galaxy Police akadémiája felé...

A Tenchi Muyo Galaxy Police, mint a címe is mutatja, a Tenchi Muyo Ryo-Oh-Ki OVA spinoff sorozata. A készítő stáb ugyanaz, mint az OVA stábja volt, és a történet tökéletesen illeszkedik az OVA világába. Külön érdekessége, hogy egy évvel a még meg sem jelent OVA után játszódik, tehát a rajongók minden másodpercet darabokra szedtek, hátha megtudnak valamit abból, mi fog még történni az OVAban.
A GXP azonban különálló történet, az OVA szereplői mindössze vendégszereplőként, pár jelenetben tűnnek fel. A világnak most egy másik, kissé köznapibb oldalát ismerhetük meg, ahol az űrkalózok jelentik a fenyegetést, bár a Jurai hatalom és a Királyi Család itt is nagyon fontos szerepet játszik.
Bár ez az itteni nézőknek nem annyira jelentős, de a sorozatban nagy szerepet kapnak olyan szereplők, akik az OVA univerzumban nagyon fontosak, de az OVA során addig nem kaptak szerepet. Pl. Jurai démon-hercegnője, Kamiki Seto Jurai, Ayeka és Sasami nagymamája.
Fontos kiemelnem, hogy a sorozat időnként határozottan ecchi poénokat tud elereszteni, de ezek sosem túl alpáriak vagy öncélúak, tökéletesen illeszkednek a filmbe.
Igazi, Tenchi-élmény ^_____^
Írta: Meglivorn
Meglivorn értékelése: 9 (kitűnő)
2003.10.11.
37366 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tenchi Muyo! GXP © AIC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.