×

Regisztráció

Anime: Mahoromatic

Mahoromatic © Nakayama Bunjuro / Ditama Bow • GAINAX / SHAFT / TBS

Mahoromatic (TV, 2001)

まほろまてぃっく

Mahoromatic - Automatic Maiden


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, sci-fi, ecchi, shounen

Rendezte: Yamaga Hiroyuki, Otsuka Masahiko
Eredeti mű: Nakayama Bunjuro, Ditama Bow
Karakter dizájn: Takamura Kazuhiro
Zene: Masuda Toshio
Stúdió: GAINAX, SHAFT, TBS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.38) részletek

Mahoromatic © Nakayama Bunjuro / Ditama Bow / GAINAX / SHAFT / TBS
A történet elején megismerhetjük Misato Sugurut, aki egy átlagos 14 éves srác. Mivel Suguru egyedül él a házában, meggyűlnek a gondjai a háztartással, ezért úgy dönt, hogy alkalmaz egy szobalányt. Amikor hazafele indul a buszon, találkozik is egy gyönyörű lánnyal. Ám amint magához tér a fantáziálásból, két bűnöző elrabolja a buszt. De hála a lánynak mindenki megmenekül, még Suguru életét is megmenti. Később kiderül, hogy a lány neve Mahoro, és szívesen dolgozna nála szobalányként. Suguru úgy dönt, hogy alkalmazni fogja Mahorot, és ezzel elkezdődnek a nem is olyan hétköznapi kalandok.
Mahoro ugyanis nem egy egyszerű lány, hanem ő egy harci android, amit a VESPER nevű szervezet fejlesztett ki a földönkívüliek ellen. Azonban nem olyan csodás az élete, mint azt először gondolnánk, mert a múltjában szörnyű dolgok történtek, amikre nem szívesen emlékszik vissza. Eredetileg a VESPER legjobb fegyvere volt, de kénytelen volt nyugdíjba vonulni, mert így sokkal tovább élhet. Pontosan 398 napot, a 37 nap helyett. A lány mindig vidám és energikus, mindig készen áll bármire. Azonban amikor Suguru nem figyel oda, mindig szomorú, mert a múltban elkövetett szörnyű bűnök még mindig kísértik.

Mahoronak persze a nagy odaadása mellett van egy rossz szokása is. Suguru 18 éven felülieknek szóló újságait szeretettel kobozza el, mert azok szerinte nagyon rosszak. Sugurunak ezért sokszor meggyűlik vele a baja, hogy ezeket a kincseket biztonságba helyezze. De ez legyen az ember legnagyobb gondja. Shikijo Saori, Suguru tanárnője igencsak megbonyolítja az életét. A kedves tanárnő tele van meglepetésekkel, és nagyon szereti a fiatalabb férfiakat. Fantáziája igencsak gazdag a perverzség terén, így néha eléggé furcsa dolgokat tud művelni. Szerencsére ott van Mahoro, aki mindig képes rendet teremteni.
Sugurunak életében még nagy szerepet játszanak a barátai is. A 3 lányt, Oe Chizukot, Todoroki Rint és Sakura Miyukit már egészen kicsi kora óta ismeri, és azóta jó barátok. A lányok persze különlegesek a maguk módján: Chizuko él-hal a különleges kajákért, Rin hétköznapinál nagyobb mellekkel büszkélkedhet, Miyuki pedig a törhetetlen önbizalom. A lányok mindig készen állnak arra, hogy Sugurunak segítsenek. Rajtuk kívül ott a két másik barátja is, Kawahara Kiyomi és Hamaguchi Toshiya. Ők nemcsak legjobb barátok, hanem még ezen kívül Suguru velük osztja meg különleges gyűjteményét.

Az anime grafikailag egészen jó, és a karakterek megrajzolásával is elégedett lehet az ember. Persze majd később feltűnnek különleges karakterek, és párszor lesznek váratlan fordulópontok is. Bővelkedik vicces és akciójelenetekben egyaránt. A fura helyzetek és a vicces jelenetek könnyen feldobják az ember kedvét, és amikor már túlságosan hozzászokunk a hétköznapi jelenetekhez, akkor előjön a semmiből egy jól odaillő akciójelenet. A harcok igencsak izgalmasak, és a néző szinte át tudja élni a feszültséget.
Ebben az animében az a jó, hogy szinte minden van benne ami kell, arányosan elosztva. Jól fenntartja a néző érdeklődését, amikor a részek végén kiírják, hogy Mahoronak mennyi ideje van még hátra. Az anime sajátossága, hogy a részek végén valamelyik szereplő felolvas egy verset, ami mindig tökéletes befejezést garantál.
Az Opening kicsit lightos, de nem rossz, az Ending száma viszont nagyon jól el van találva. Az animében néha előfordulnak ecchi jelenetek is, de ezeknél nem estek túlzásba.

Ezt az animét azoknak tudom ajánlani, akik szeretnének jól szórakozni, de elvárnak egy kis akciót is. Kikapcsolódásképpen megfelel mindenkinek, a néző biztosan jót fog rajta szórakozni.
Írta: gr33n
gr33n értékelése: 9 (kitűnő)
2007.09.12.
28030 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mahoromatic © Nakayama Bunjuro / Ditama Bow • GAINAX / SHAFT / TBS

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.