×

Regisztráció

Anime: Umi ga Kikoeru

Umi ga Kikoeru © Himuro Saeko • Studio Ghibli

Umi ga Kikoeru (movie, 1993)

海がきこえる

Ocean Waves

A tenger zúgása

Hossz: 72 perc
Műfaj: romantikus, hétköznapi

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Himuro Saeko
Karakter dizájn: Kondo Katsuya
Zene: Nagata Shigeru
Stúdió: Studio Ghibli

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 7.29) részletek

Umi ga Kikoeru © Himuro Saeko / Studio Ghibli
Morisaki Taku épp az osztálytalálkozójára igyekszik, abba a kisvárosba, ahol középiskolás éveit töltötte. Közben előjönnek emlékei a régi osztályról, eszébe jut egykori legjobb barátja, Matsuno Yutaka, és a lány, aki megnehezítette barátságukat: Muto Rikako.
Visszarepülve az időben megismerhetjük az előzményeket: Taku és Matsuno jó barátok voltak, és nyugalmas diákéletüket élték Kochi-ban, egy kisvárosban. Míg egy nap az iskolába új diák érkezett: Muto Rikako, a tokiói lány. Muto nem találta meg a hangot társaival, nagyvárosi, szabad stílusa, valamint kitűnő jegyei miatt osztálytársai inkább irígységgel vegyes megvetéssel fordultak felé. Ám Rikako-t ez látszólag egyáltalán nem érdekelte, közönyösséggel tűrte a helyzetet.
Matsuno a lány pártjára állt, megpróbált segíteni a helyzetén, és így Taku is megismerkedett vele.
Csakhogy egy Hawaii osztálykirándulás, majd egy váratlan közös utazás révén Taku és Rikako közelebb kerültek egymáshoz, és ennek következtében a két fiatal fiú barátsága megszakadt. Majd elváltak útjaik, a ballagás után. Milyen lesz újra látni az egykori legjobb barátot, és a bajkeverő, de bájos lányt?

Az Umi ga Kikoeru a Studio Ghibli talán legkevésbé ismert filmje, mely eredetileg TV-filmnek készült. A film élvezhetőségét a reális karakterek, és helyzetek adják. Muto karaktere tökéletesen megfelel a szeszélyes lánynak, akit képtelenség kiismerni: Egyszer számító, hideg, másszor pedig magányos, éretlen diáklány. Taku pedig a lágyszívű, kihasználható fiú, aki maga meséli el a történteket, saját nézőpontjából.

A film légköre kellemes, könnyed, és nosztalgikus, a történet különösebb központi konfliktus nélkül bontakozik ki a néző előtt, bemutatva egy egyszerű, hétköznapi történetetet a fiatalságról. Elsősorban az érettebb, a romantikus és hétköznapi filmeket kedvelő nézőközönségnek ajánlanám.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2004.01.29.
30446 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Umi ga Kikoeru © Himuro Saeko • Studio Ghibli

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.