×

Regisztráció

Anime: Lovely Complex

Lovely Complex © Nakahara Aya • Toei Animation

Lovely Complex (TV, 2007)

ラブ★コン

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, shoujo

Rendezte: Uda Konosuke
Eredeti mű: Nakahara Aya
Írta: Kuriyama Midori, Inoue Mio, Kageyama Yumi
Karakter dizájn: Maniwa Hideaki
Zene: Sato Hironosuke
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (49 szavazat, átlag: 9.00, #59) részletek

Lovely Complex © Nakahara Aya / Toei Animation
Koizumi Risa és Otani Atsushi osztálytársak, és első ránézésre ki nem állhatják egymást. Állandóan vitatkoznak, belekötnek a másikba ahol tudnak, csak úgy repked az "idióta" szó használata, ha ők ketten egymásnak esnek. Külső szemlélő számára ezek a viták igencsak mulatságosak, így lettek ők ketten az iskola komédia duója, az "All Hanshin Kyojin", Nakano tanárúr jóvoltából. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy Koizumi lány létére 172 cm magas, míg Otani fiú létére csak 156 cm, ami japán léptékben elég szokatlan, és nagyon megnehezíti főszereplőink életét. Ilyen termettel nem megy könnyen a párkeresés, ami egyébként is kritikus pont egy gimnazista életében. Persze sokat könnyít a helyzeten, ha van, aki segítsen. :)
Koizumi és Otani civódásaik ellenére a valóságban nagyon is törődnek a másikkal - főleg, ha abból nekik is hasznuk származik. A történet elején Risáék összefognak, hogy segítsenek a másiknak a kiválasztott személyek becserkészésében. Szerveznek egy kis iskola utáni strandlátogatást, hogy ott puhítsák a feleket. Azonban a dologba egy kis hiba csúszik, amikor a végén Otani választottja, Chiharu-chan, és Koizumi jövendőbelije, Suzuki-kun inkább egymás társaságát választják XD. Hőseink nem csüggednek túl sokat a kudarc után, fogadást kötnek, ki talál előbb társat...
Az idő múlásával, ahogy az lenni szokott, a főszereplők egyre jobban megismerik egymást, egyre több a közös vonás: ugyanazért az énekesért rajonganak, kisgyerek módjára tudnak élvezni dolgokat, legyen szó a vízicsúszdáról vagy kocsikázásról. Nem kell túl rutinos animenézőnek lenni, hogy az ember tudja, mi lesz ebből.
Azonban a helyzet nem enniyre egyszerű, tekintve, hogy Otani az a fajta ember, aki akkor sem fog fel egy szerelmi vallomást, ha közvetlenül az arcába mondják (viszont az is sokat elmond róla, hogy kis növése ellenére kosarazik, és nem is rosszul), valamint ott a probléma a termetükkel, mert hogy néz már ki, ha a lány magasabb a fiúnál.
Risának keményen meg kell küzdeni Otaniért, de szerencsére a barátai mellette állnak és bíztatják - legjobb barátnője, Nobu-chan néha meglehetősen agresszívan teszi ezt. De bizony olyanok is akadnak, akik nem néznék jó szemmel a kapcsolatot. Vajon belerondíthatnak a dolgokba?

A Lovely Complex összességében egy kiváló romantikus komédia. Bár műfajilag alapvetően shoujo, fiúknak is tudom ajánlani. A romantika nincs eltúlozva, viszont poénokból sincs hiány - ennek forrása legtöbb esetben a grafika, igen változatos az arckifejezések palettája, valamint az egyéb effektekkel rendesen megdolgoztatja az ember rekeszizmait. A grafikáról még annyit, hogy vannak nagyon szépen megrajzolt jelenetek is, személy szerint nekem nagyon tetszik. A zene nem kiemelkedő, de a második opening és ending nagyon jól visszaadja az anime hangulatát.
Csak azt sajnálom az animével kapcsolatban, hogy 24 rész készült belőle. A manga felét kihagyták, pedig megérte volna az egészet elkészíteni. Azért így is kerek lett a sztori, és nagyon élvezhető. Kellemes kikapcsolódást nyújt mindenkinek ez a kis történet, ami akár velünk is megeshetett volna. :)
Írta: miyume
miyume értékelése: 10 (mestermű)
2007.10.24.
56860 olvasás

Ismertető értékelése:
4.80 (kiváló), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lovely Complex © Nakahara Aya • Toei Animation

Hozzászólások:
Nekem nagyon tetszett az anime de a mangája még jobb:)
#7 | 2018.05.23. | írta: Karin chan
Imádtam !!!!!!
#6 | 2015.06.15. | írta: Sikunuwe
Ezt az animét kihagyni nem lehet!! Komolyan!! Elképesztően sok vicces jelenet van benne!! Nem lehet kibírni nevetés nélkül!! Én már iszonyat sokszor megnéztem magyar felirattal is és magyarul is, de mégis a japán viccesebbnek hatott nálam mert azért csak ott készült el és csak az lenne az anyanyelv nem?? Nekem mindkettő irtóra bejött!! Kedvenceim közé tartozik!! Ha valami bajom van kijövök a géphez és megnézem legalább az első részt... rögtön szakadok rajta! Mindig felvidít!! Ez a legjobb benne. Mindenkinek ajánlom!! :)
#5 | 2014.06.19. | írta: Nanami
Egyik kedvencem :) Kedves,aranyos,vicces anime. nekem nagyon tetszett,majd nem sokára újra fogom nézni. Jó volt látni benne a japán iskolai életet,aminek aztán az anime hatására jobban utána olvastam.
Az alapszituáció,vagyis egy nagyon magas lány,Risa,és egy alacsony fiú Otani szerelmének kibontakozása sem mondható éppen átlagosnak :}szerintem,aki még nem látta mindenképp lesse meg! én nagyon jól szórakoztam rajta:)
#4 | 2012.08.14. | írta: snowcat
Az első 2 perc után már annyit nevettem rajta, mint még soha. Nagyon jó animének látszik, és ha tehetem megnézem minden héten pénteken az ANIMAX-en.
#3 | 2010.12.03. | írta: Major Tímea
Bár még nem néztem végig, de nagyon szórakoztató! Az egyetlen problémám, hogy a sztori előrehaladtával idegesítően sok a visszatekintés korábbi eseményekre...
#2 | 2009.06.19. | írta: bocthecic
Egyetlen vígjáték ami valaha bekerült a kedvenceim közé. Számomra a legértékesebb benne, hogy szakít mindenféle hagyománnyal. Eleged van a kövér Bunnyból, Miakából etc. akik 2 méteres combbal rendelkeznek a "valóságban"? Akkor itt a helyed! Itt ha a főszereplőt egy idióta, nyúlánk, nem éppen szép lánynak írják le, akkor az az is! Nagyon hiányzott már lelkivilágomnak végre már egy olyan sorozat, ami a humor forrásául szolgáló abszurditást remekül ötvözi a hihetetlen valóságos szituációkkal, tizenéves problémákkal. A Lovely Complexnek mindez sikerült!
#1 | 2009.02.14. | írta: Ayanami
Hozzászólás írásához jelentkezz be.