×

Regisztráció

Anime: Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira

Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira © Yatate Hajime • Bandai Visual / BONES / Sunrise

Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira (movie, 2001)

カウボーイビバップ天国の扉

Cowboy Bebop: The Movie

Cowboy Bebop - A film

Hossz: 120 perc
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, sci-fi, shounen

Rendezte: Watanabe Shinichiro
Eredeti mű: Yatate Hajime
Írta: Nobumoto Keiko
Karakter dizájn: Kawamoto Toshihiro
Zene: Kanno Yoko
Stúdió: Bandai Visual, BONES, Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Cowboy Bebop (TV, 1998)

Értékelések: (45 szavazat, átlag: 9.04, #45) részletek

Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira © Yatate Hajime / Bandai Visual / BONES / Sunrise
Itt a már-már kultikusnak mondható Cowboy Bebop sorozat egészestés filmváltozatáról esik szó. Sok anime esetével ellentétben itt nem a sorozatot dolgozták fel, hanem ahhoz egy teljes értékű mozifilmet kreáltak. A film valahová a sorozat közepére illeszthető be történetileg.
A dátum 2071, helyszín a Mars, pár nappal Halloween előtt. Egy forgalmas autópályán ismeretlen terroristák felrobbantanak egy veszélyes vírust szállító teherautót. Az elszabadult vírus sok áldozatot szed. Egy nagyobb méretű támadástól tartva a kormány hatalmas vérdíjat tűz ki az ismeretlen tömeggyilkosok fejére. Ezt a kihagyhatatlan ajánlatot Jet-ék sem utasíthatják vissza (mert éppen le vannak égve, és amúgy sincsen más dolguk ;). Ezért a Bebop űrhajó legénysége: Jet, Spike, Faye, Ed és Ein felkerekednek, és a mániákus gyilkosok nyomába erednek, hogy megmentsék a bolygót - természetesen nem ingyen.
A központi szerepet Spike tölti be, de a többi megszokott szereplőt sem hanyagolják el. Az események forgatagában Spike-ot megtámadják a Mars arab negyedében, majdnem felrobbantják a metrón, és kémkedés közben igazi ellenfelére talál egy gyönyörű ügynöknő személyében. Ahogy lenni szokott, Faye is bajba kerül, mivel ő és Ed találnak rá a terroristák vezérének búvóhelyére. Vajon képesek lesznek hőseink elejét venni a közelgő katasztrófának? Ha kíváncsiak vagytok rá, nézzétek meg a filmet.

A megvalósításról elég annyit írni, hogy az amúgy is nívós sorozat grafikájával egyezik, ha nem még jobb. A zene a szokásos Jazz - Blues stílusú, hasonlóan a TV szériához. A szinkron magától értetődően kiváló. Mivel ugyanazok a készítői, mint a sorozatnak, bizton állíthatom, nem csalódik benne az ember.
Összefoglalva a "Cowboy Bebop - A film" egy lebilincselően jó akció-sci-fi anime, ami garantáltan a székhez szögezi a nézőt. A korhatárt 16 évnél húznám meg, de ez alatt is megnézhető az érettebbek számára. A film mindenképp kötelező a CB fanoknak és mindenkinek, aki szereti az eseménydús akcióaniméket.
Írta: Brolly
Brolly értékelése: 10 (mestermű)
2007.12.15.
54790 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira © Yatate Hajime • Bandai Visual / BONES / Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.