×

Regisztráció

Anime: Hana Yori Dango movie

Hana Yori Dango movie © Kamio Yoko • Toei Animation

Hana Yori Dango movie (movie, 1997)

花より男子 (1997)

Hana Yori Dango Movie


Hossz: 30 perc
Műfaj: romantikus, zene, shoujo

Rendezte: Yamauchi Shigeyasu
Eredeti mű: Kamio Yoko
Karakter dizájn: Umakoshi Yoshihiko
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Hana Yori Dango (TV, 1996)

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 6.60) részletek

Hana Yori Dango movie © Kamio Yoko / Toei Animation
Ez a mozifilm az anime és a manga egy alternatívája. Szóval ha valaki nem látta a sorozatot, de felkeltette az érdeklődését a film, akkor nyugodtan nézze meg, szinte semmi köze sincs a TV-hez, csak annyi, hogy ugyanazok a szereplők vannak benne.

A helyszín New York, azon belül pedig a New York Performance tánccsoport, ahol Makino Tsukushi takarítói állás mellett gyakornok táncos is. Amikor a főszereplő, Doumyouji Tsukasa partnere, Sanjyou Sakurako az egyik próba alkalmával megsérül, új partnert kell keresnie a főszerepre. Makino nagyon szeretne táncolni, de úgy tűnik, nem fog teljesülni az álma. De sajnos nem csak ő akar lenni a bemutató sztárja, hanem a sorozatból jól ismert, és egy cseppet ellenszenves Yuriko is. Ez esetben vajon ki fogja megkapni az áhított főszerepet? És vajon teljesül Makino álma?

A movie-ban feltűnik sok olyan szereplő, akiket a sorozat alatt én nagyon megkedveltem, mint Makiko, aki a ruhákat tervezi és Kazuya, aki a világításért felelős. Az openingje nem valami emlékezetes, szép zene és egy kis Makino-féle tánc. Az endigje viszont a rajongók által ismert "Stepping Out". Senki ne számítson azokra a szerelmi dolgokra, amik a sorozatban voltak, mert itt szinte nem is lesz róla szó, itt inkább a tánc és a zene kerül előtérbe. A történetet egy modern Hamupipőke érzés jellemzi a '80-as évek zenéjével elegyítve. Amikor legelőször néztem, nekem a Flashdance jutott róla az eszembe. Makino ugyanabban a helyzetben van, mint az amerikai film főszereplője, és még a ruhája is nagyon hasonlít rá, vagy lehet, hogy csak nekem tűnik hasonlónak. Ugyanolyan szorult helyzetben vannak, igaz, Alex lakása nekem jobban tetszett, mint Makinoé.

Sajnos csak fél órás, ami alatt az események nekem egy kicsit összecsapottnak tűnnek, személy szerint szívesen néztem volna még, ahogy próbálnak. De a zenére és a táncra nem lehet panasz, hűen tükrözik a kor hangulatát. A grafikája szinte alig tér el a sorozatétól, csak annyiban, hogy itt most már a háttérre is gondoltak. Mindent egybevetve jó kis movie lett ez, igaz, lehetett volna hosszabb, de szerintem a rajongóknak így is tetszeni fog.
Írta: Mea
Mea értékelése: 9 (kitűnő)
2007.12.15.
27744 olvasás

Ismertető értékelése:
3.00 (megfelelő), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hana Yori Dango movie © Kamio Yoko • Toei Animation

Hozzászólások:
Nekem nem tetszett.
#1 | 2011.09.12. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.