×

Regisztráció

Anime: Yamato Nadeshiko Shichi Henge

Yamato Nadeshiko Shichi Henge © Hayakawa Tomoko • Nippon Animation

Yamato Nadeshiko Shichi Henge (TV, 2006)

ヤマトナデシコ七変化♥

The Wallflower


Hossz: 25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, shoujo

Rendezte: Watanabe Shinichi
Eredeti mű: Hayakawa Tomoko
Írta: Haruka
Karakter dizájn: Sakuma Yasuko
Zene: Mizutani Hiromi, Takanashi Yasuharu
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (37 szavazat, átlag: 8.62) részletek

Yamato Nadeshiko Shichi Henge © Hayakawa Tomoko / Nippon Animation
Négy elképesztő külsővel megáldott fiú él egy gyönyörű és hatalmas házban a kissé férfifaló főbérlőjükkel. A történet kezdetén a ház asszonya úgy dönt, elutazik egy időre aktuális kedvesével, viszont a fiúk kapnak egy érdekes feladatot: amíg ő távol van, unokahúga érkezik a házba. A fiúknak az lesz a dolguk, hogy igazi hölgyet faragjanak belőle, ő cserébe elengedi nekik a lakbért. Viszont ha kudarcot vallanak, az eddigi bér többszörösét kell fizetniük. Ez igazán remek ajánlat, hiszen négy szépfiúnak ez még csak nem is kihívás, bérletidíj kipipálva. Azonban kis hiba csúszik a számításukba, s erre maguk is nagyon hamar rájönnek, amint Sunako-chan megérkezik... Hogy egy kis képet kapjunk róla: a legjobb barátja egy anatómiai bábu, Hiroshi-kun, valamint Akira-kun (szintén biológia órán használatos) és Josephine, a csontváz. Akkora horrorfilm gyűjteménye van, hogy kölcsönzőt nyithatna, és mindenféle üvegekben úszkáló belső szervek dekorálják a szobáját. Mióta első és egyetlen szerelme csúnyának nevezte, mégcsak tükörbe sem nézett, legszívesebben elbújna mindenki elől saját morbid kis világába. És mégvalami: nem tudja elviselni a gyönyörű emberek közelségét, nemtől függetlenül szökőkútszerű orrvérzéssel reagál ezekre a "teremtményekre". Szóval elég rendesen fel van adva a lecke a srácoknak, a feladat lehetetlennek tűnik.

A történet első ránézésre nem túl eredeti, viszont a megvalósítás annál inkább. Ha tartalmaz is sablonosabb elemeket, az biztos, hogy a végére valami egészen más kerekedik a jelenetből. Sunako persze nem olyan csúnya, mint ahogyan azt magáról tartja, de valódi kinézetét elég ritkán látjuk - legtöbbször SD figuraként ábrázolják, vagy erőteljesen eltorzítva, hogy a belső énjét hangsúlyozzák, és azt, hogy mennyire nem érdekli a külseje. A fiúkat megismerve az is kiderül, hogy nem csak előnyökkel jár, ha valaki szép, sokszor keserítik meg az életüket külső adottságaik. Az anime azt is bebizonyítja, hogy nem minden gyönyörű lány beképzelt és gonosz, aki csakis a főhősnő riválisa lehet. Bár a fiúkat körbevevő fangirl-áradat ugyanolyan idegesítő mint másban, ha nem idegesítőbb.

A grafika elsőre kicsit szokatlan, de nagyon változatos - az alakok legtökéletesebb kidolgozottságától a pálcika emberig minden megtalálható, akár másodperces váltakozásokkal követhetik egymást a legszélsőségesebb ábrázolásmódok. A zene jó, mind a háttérzenék, mind az opening és az endingek jól illenek az animéhez és az adott hangulathoz. A Seiyuu-k remek munkát végeztek, hangok és karakterek jól el lettek találva. Az anime legnagyobb erőssége a humor. Ennek forrása lehet a grafika, egy adott szituáció vagy egy párbeszéd, de mindenképpen elsőosztályú.
Csak a manga egy részét dolgozták fel, ami 19 kötetes, így van egy kis esély az anime folytatására (még sajnos nem volt róla szó). Tehát ha valaki kíváncsi, hogy hogyan tovább, az bátran kezdjen neki a mangának.
Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy jót nevetni, bár elsősorban a női nem a célközönség (a fanservice jelenetek is nekünk kedveznek), ez senkit ne tartson vissza, mindenkinek remek szórakozást nyújt.
Írta: miyume
miyume értékelése: 10 (mestermű)
2008.04.22.
26615 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yamato Nadeshiko Shichi Henge © Hayakawa Tomoko • Nippon Animation

Hozzászólások:
Az animét szabályosan untam. A live-action fényévekkel jobb.
#3 | 2011.08.20. | írta: Andro
Van már belőle drama is. Hát hasonlóan nagyon jó mint az anime :)
#2 | 2011.07.13. | írta: Kya
IMÁDOM EZT AZ ANIMÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szinte az egészet végignevettem:)
Sunako-chan naon brutáááálXD
#1 | 2009.02.11. | írta: ai-chan
Hozzászólás írásához jelentkezz be.