×

Regisztráció

Anime: Minami-ke

Minami-ke © Sakuraba Coharu • Doumu

Minami-ke (TV, 2007)

みなみけ

Hossz: 13
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Ohta Masahiko
Eredeti mű: Sakuraba Coharu
Írta: Aoshima Takashi
Karakter dizájn: Ochi Shinji
Zene: Misawa Yasuhiro
Stúdió: Doumu

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 7.93) részletek

Minami-ke © Sakuraba Coharu / Doumu
A Minami-ke anime sorozat Sakuraba Coharu azonos című mangája alapján készült. A Doumu stúdió által készített első 13 epizódot 2008 januárjában rögtön egy második évad is követte, amit már egy másik stúdió, az asread készített, Minami-ke ~OKAWARI~ címmel.

Az animében a Minami nővérek mindennapjai kerülnek bemutatásra. Igazán folytonos történet nincsen, a helyzet- és jellemkomikumra épülő jelenetekből megismerhetjük életük pár részletét, pillanatait. A történetek többsége a napi bohóckodásról, félreértésekről, az osztálytársaikkal való viselkedésről, és a nem mindennapi kalandjaikról szól.

A történet főszereplői 3 testvér: Haruka, Kana és Chiaki, akik egyedül élnek, jellemükben nagyon különbözőek, és így egyértelmű, hogy könnyen kialakulnak köztük konfliktusok, amik általában vicces csattanóval végződnek. A legidősebb nővér, Haruka végzi a háztartásbeli munkák többségét, főiskolára jár, már kiskora óta egyedül vigyáz a húgaira, kedves és nagyon megértő személyiség. Kana a középső nővér, a józan észnél sokkal több az energiája, ugyanakkor életvidám és nagyon nagy szíve van. Aztán ott van még Chiaki, ő még mindig általános iskolába jár, néha elég éles a nyelve, és körmönfont elméje gyakran okoz problémát másoknak. Egyébként hűvös és irónikus személyiség, aki gyakran csinál bolondot Kanából. Ha ez a 3 lány együtt van, akkor semmi sem állhat az útjukba, legyen az iskola, romantika vagy sütés-főzés. Aztán még itt van pár mellékszereplő is, akikről egy pár szót említenék:

Atsuko - Haruka osztálytársa. Nem szeret feltűnősködni, de azért rámenős csaj.
Maki - Szintén Haruka osztálytársa. Igazi tünemény, de csöndes típus.
Hosaka - Haruka osztálytársa. A röplabda csapat kapitánya. Aljas csúszómászóként koslat Haruka után.
Fujioka - Kana osztálytársa. Plátói szerelmet érez iránta (de nem hinném, hogy Kana viszonozná).
Keiko - Szintén Kana osztálytársa. Igazi minta-gyerek. Kitűnő tanuló.
Makoto - Chiaki osztálytársa. Mako-channak becézik. Egy őszinte idióta, akit csak szeretni lehet.
Yoshino - Szintén Chiaki osztálytársa. Gazdag, májer gyereknek tűnik, de ezt nem tudjuk igazán.
Oji-san - A nővérek rokona. Így hát akkor teszi a lábát a nővérek házába, amikor csak akarja.

Az OP/ED nagyon jól megkomponált, illik a sorozathoz, és vidám, remekül bemutatja a 3 lány személyiségét. A grafika nagyon szép, és vicces is, a karakterek kifejezései és testbeszédei fokozzák minden egyes helyzet váratlan humorát.
Véleményem szerint egy iszonyatosan jó vígjátékot láthatunk, ami nem igen veszít a színvonalából. Az anime remekül visszaadja a manga hangulatát, a színvilágával és a dinamikusságával együtt. A karakterek tiszta egyéniségek, és nagyon aranyosak. Azoknak ajánlanám, akik szeretik a rekeszizmokat nem kímélő animéket, és azoknak is, akik maguk alatt vannak, és szeretnének egy kicsit feltöltődni/röhögni, mert ennél a sorozatnál a nevetés garantált.
Írta: nivea
nivea értékelése: 10 (mestermű)
2008.05.07.
36009 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Minami-ke © Sakuraba Coharu • Doumu

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.