×

Regisztráció

Anime: Vampire Knight

Vampire Knight © Hino Matsuri • Studio DEEN

Vampire Knight (TV, 2008)

ヴァンパイア騎士

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, thriller, horror, természetfeletti, shoujo

Rendezte: Sayama Kiyoko
Eredeti mű: Hino Matsuri
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Nishida Asako
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Vampire Knight Guilty (TV, 2008)

Értékelések: (52 szavazat, átlag: 8.31) részletek

Vampire Knight © Hino Matsuri / Studio DEEN
Yuki legkorábbi emléke egy sötét, havas este, amikor egy vámpír próbált az életére törni, ám ugyannak a fajnak egy másik képviselője megmentette. Évekkel később, Yuki Cross néven a Cross Akadémia igazgatójának adoptált lánya lett. Zero Kiryu társaságában, aki maga is hasonló múlttal rendelkezik, mint Yuki, az iskola prefektusai lettek, akiknek két dolgot kell tenniük. Egy: A nappali (emberek) és az éjszakai (vámpírok) iskola diákjai között fenntartani a tisztes távolságot. Kettő: ne derüljön ki az éjszakai diákok titka. Mindez egyszerű is lenne, ha Zero nem gyűlölné őket, és minden nap ne gondolna arra, hogy akár végezhetne is az éjszakai diákokkal, ahelyett, hogy megvédje titkukat. Zero titkára is fény derül időközben. Nem csak a családját vesztette el évekkel ezelőtt, akik vámpír vadászok voltak, hanem a vámpír, aki végzett velük, meg is harapta a fiút, és a vámpír vér egyre erősebb lesz benne. Ráadásul a múltjából három igen fontos személy is felbukkan az iskolában.

A TV verzió a 3 évvel ezelőtt kezdődött manga sorozat adaptációja. Jómagam nem hallottam korábban a képregényről, az anime létezéséről is csak az első epizód megjelenésekor szereztem tudomást, és a sorozat kettős érzést keltett bennem. Egyrészt meglepődtem, mennyire jók a karakterek, élettel telik, múlttal, jellemmel vannak felruházva, még pár mellékszereplő is finoman előtérbe kerül. Magáról a rajzolásról nem tudok sok jót mondani, itt-ott elnagyolt, nem túl részletes néha. A közelinél viszont a szemek szinte élnek, látni a „lelket” a szereplőkben. A zenénél meglepődtem, mennyire jól passzol a sorozathoz, kellemes csalódás volt. A befejező főcímnél egyáltalán nem a szokványos J-Pop dalt kapjuk, ezért plusz pont jár részemről.
Ami iszonyúan zavart, az a komikus elemek. Nagyon nem való ebbe a sorozatba, és egyes jeleneteknél szinte rombol is, ez viszont mínusz egy pont. A drámai részekbe beleillesztett vicces elemek nem passzolnak egymáshoz, és ilyenkor a rajzolás is a szokásos elnagyoltságot tükrözi. Viszont nagyon tetszett az, amire Francis Ford Coppola rájött 1992-es Dracula adaptációjánál: a vámpírok és az erotika nagyon is passzolnak egymáshoz. Nem arra gondolok, hogy meztelenség, vagy esetleg erotikus jelenetek lennének az epizódokban, de a levegőben izzik az erotika érzése. Szépen, kellemesen föltálalva. Ügyes húzás.

Jómagam nagy reményekkel kezdtem neki a Vampire Knight sorozatnak, és vegyes érzésekkel, inkább pozitív véleménnyel fejeztem be az utolsó részt. A végén tele voltam kétségekkel, hogy mégis hogyan szeretnének ilyen hamar lezárni ennyi mindent, de mint kiderült, ősztől jön a második évad. Így talán több mindenre kapunk választ, mert eddig a 13 részből csak egy közepesen jól sikerült fél évadot kaptunk. Azért ajánlom mindenkinek, akit esetleg érdekel a zsáner, bár véres jeleneteket is tartalmaz.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 7 (jó)
2008.07.15.
27044 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 12 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Vampire Knight © Hino Matsuri • Studio DEEN

Hozzászólások:
Jópofa anime, szuper grafikával.
#10 | 2013.07.03. | írta: omen
Nekem nagyon tetszett. :) Az ending valami elképesztően jó lett,imádom*-*
Igen,egyet értek abban,hogy nem kellett volna bele ennyi humor. sokkal jobb lett volna,kevesebb humorral,és több titokkal,vérrel,rejtéllyel :D elvégre vámpírokról beszélünk:) és ugye ez nem a twilight féle-vérnélküli vámpírok történet:):D én elöszőr szinkronnal láttam,s nem nagyon voltam megelégedve Csifó Dorina hangjával--->egyszerűen nem illett Yuuki karakteréhez. azóta mondjuk japán szinkronnal nézem,feliratosan a zene 5* az nagyon bejött:) szerintem a rajzok is nagyon szépek,illő a hangulathoz:}
#9 | 2012.08.14. | írta: snowcat
Nem estem hasra tőle. A manga egy fél fokkal jobb, de ez tipikusan a tinisulisvámpírháremanime/manga, ami igazából csak a tinilányoknak jön be, akik tvájlájtlázban fetrengenek. A karakterek egysíkúak, a történet lerágott, unalmas csont, és semmi egysedi nincs benne. A grafika meg szerintem úgy ronda, ahogy van.
#8 | 2011.09.16. | írta: Andro
Ma kezdődik az Animax tv-n az animesorozat, és már kíváncsi lennék erre az új sorozat, de főleg magyar szinkronokra lennék kíváncsi. A kezdési időpont 21:15-től.
#7 | 2011.05.13. | írta: Major Tímea
Jövő év februárban lesz az Animax-en minden pénteken (25-től).
#6 | 2010.12.18. | írta: Major Tímea
Én nem olvastama még a mangát de szerintem az anime naon fsza!!!!!!!!!!!
#5 | 2010.12.06. | írta: rima-chan
a Manga rajzolása 100* jobb mint az animéjé a mangában sokkal kifinomultabb a rajzolás, de egyébként én imádom ezt az animét
#4 | 2009.12.04. | írta: Yuukii
Ha nem olvastam volna a mangát nekem is tetszene a rajzolása de így nem.A manga előtt érdemes csak megnézni szerintem^^ Bár kinek hogy...
#3 | 2009.04.16. | írta: ai-chan
"A drámai részekbe beleillesztett vicces elemek nem passzolnak egymáshoz, és ilyenkor a rajzolás is a szokásos elnagyoltságot tükrözi."

Vagyis arra értettem, hogy a komikus jelenetek miatti elnagyolt rajzolás nem tetszett, nem passzol bele.
#2 | 2008.11.24. | írta: Ridley44Lev
Na hali!
Én egyáltalán nem értek egyet ezzel az anime ismertetővel! Eddig nagyon sok animt láttam és állíthatom hogy ez az egyik legjobban rajzolt anime! Sőt a vicces jelenetek is elkellenek bele különben nem lenne egy ennyire változatos anime! Na csak ennyit akartam! Puszi
#1 | 2008.11.21. | írta: Orsybaba
Hozzászólás írásához jelentkezz be.