×

Regisztráció

Anime: Ace wo Nerae! Gekijouban

Ace wo Nerae! Gekijouban © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Ace wo Nerae! Gekijouban (movie, 1979)

エースをねらえ! 劇場版

Hossz: 88 perc
Műfaj: romantikus, dráma, sport, shoujo

Rendezte: Dezaki Osamu
Eredeti mű: Yamamoto Sumika
Karakter dizájn: Sugino Akio
Zene: Makaino Kouji
Stúdió: Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Ace wo Nerae! (TV, 1973)
Shin Ace wo Nerae! (TV, 1978)
Ace wo Nerae! 2 (OVA, 1988)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ace wo Nerae! Gekijouban © Yamamoto Sumika / Tokyo Movie Shinsha
Az Ace wo Nerae! mozifilm 1979-ben, 5 évvel az első TV sorozat befejezése után került a japán mozikba. A történet a sorozat alternatív újramesélésének tekinthető: Oka Hiromi első évét kezdi a Nishi középiskolában, ami erős teniszcsapatáról, és női teniszjátékosáról, Ryuuzaki Reikáról híres, akit mindenki csak úgy nevez: "Ochoufujin", a Pillangókisasszony. Hiromi is a csodálói között van, így a sok újonccal együtt ő is csatlakozik a teniszklubhoz. Az újonnan megjelenő titokzatos edző, Munakata Jin azonban a kezdő Hiromit választja be az iskolai válogatottba a végzősök közé. Hiromi a kezdeti elkeseredés és nehézségek után lassan kezdi megszeretni a játékot, és felismerni saját tehetségét, a kezdeti ellenszenv után hamarosan kivívja csapattársai elismerését, és egyúttal felkelti a büszke Reika érdeklődését és féltékenységét is.

A film a manga első 10 kötetét veszi alapul, egyszerre összefoglalja és kibővíti az első sorozat cselekményét, olyan szereplőket is felvonultatva, akik a TV sorozatban nem kaptak helyet, illetve egyes szereplők másak, vagy hiányoznak. A sorozat cselekményét igen tömören foglalja össze, csak a lényeges momentumokat kiemelve, de néhány érdekes új információt is tartalmaz, amik a sorozatból viszont kimaradtak, például utalást tartalmaz Jin sorozatban ki nem fejtett múltjára, és hogy miért esett a választása épp Hiromira.

A film külsőre látványos fejlődést mutat a sorozathoz képest, igen szép, akciódús, látványos képeivel kárpótlást nyújt a TV sorozat régies kinézetéért. Gyors, pörgős, élvezhető film, amely elsősorban a sorozat ismerőinek ajánlható a sorozat megtekintése után. Fontos bevezetőként szolgál az OVA-khoz.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.07.15.
26966 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ace wo Nerae! Gekijouban © Yamamoto Sumika • Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.