×

Regisztráció

Anime: Kenran Butoh Sai: The Mars Daybreak

Kenran Butoh Sai: The Mars Daybreak © Bones

Kenran Butoh Sai: The Mars Daybreak (TV, 2004)

絢爛舞踏祭ザ・マーズ・デイブレイク

Mars Daybreak


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, mecha

Rendezte: Mori Kunihiro
Írta: Sato Dai, Takayama Jiro, Shimizu Megumi, Asakawa Miya, Nada Yutaka, Nomura Yuuichi
Karakter dizájn: Ousaka Koji
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: Bones

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Kenran Butoh Sai: The Mars Daybreak © Bones
Ez egy furcsa összhatású sorozat. Lényegében kalózokról szól, de nem akármilyenekről. Tengeri kalózok, láttunk már ilyet, tetejébe még vidámak és a kalózkodást leszámítva teljesen ártalmatlanok, ez sem új. Ezek a kalózok viszont a Mars egész felszínét elborító óceánjaiban tengeralattjáróval és mechákkal (Round Buckler) felszerelve végzik tevékenységüket. Ez ad egy sci-fi hátteret, amire azonban csak enyhén támaszkodik és nem akar igazi kemény, logikusan felépített sci-fi lenni, egyszerűen csak szórakoztat.

A kalózok kalandjainak spektruma a közepesen idiótától az egészen izgalmasig terjed. Olyanok mint túszmentés, lázadás, üldözők lerázása és áttörés egy blokádon. Az már egyenesen alap, hogy a keménykezű női kapitány alatt a kalózhajón legénységként minden van beszélő macskától és exoskeletonban flangáló delfintől kezdve, nőkön és gyerekeken, piros szemű naval witchen és intelligens robot gömböcökön keresztül az elmaradhatatlan kemény tengerészig. Vagyis a marsi óceánok leghírhedtebb kalózbandája eléggé vegyes társaság, akik az Aurora nevű tengeralattjárójukban törnek borsot a Föld Erők, az enyhén hibbant kormányzó és időként egymás orra alá.

A főszereplő Gram River, aki az éppen aktuális marsi gazdasági válság idején a szürke zónában próbál megélni az egyik cityshipen, nem túl sok sikerrel, mígnem egy elszúrt akciója keretében valahogy összeszed egy mechát, és felkerül vele az Aurorára. Ugyanakkor a Föld Erők szolgálatában a bolygóra hazatérő egykori barátnője Vess Lauren megpróbálja megtalálni, személyes és professzionális okból egyaránt. Ráadásul a hadsereg mellett az Aurorát egy magányos kalóz, Kubernes is üldözi kitartóan. Nem mellesleg egy még elfuseráltabb bandától összeszedik a Föld elnökének unokáját is, aki egy már-már kibírhatatlan tini lány, de még véletlenül sem túszként tartják, hanem beveszik a csapatba. Ebbe a mixbe valahogy belekeveredik még Gram származása és a Mars titokzatos első telepeseinek rejtélye, akik még az áradás előtt érkeztek, és természetesen egy nagy értékű kincsük van elrejtve.

A megvalósítása igen jól sikerült, a rajz szép, a zenék az openingtől kezdve a bgm-eken át az endingig pergősek és illeszkednek az akciókhoz. Ugyanakkor a történetben nem fejtették ki rendesen a sci-fi hátteret, amiben pedig nagy lehetőségek voltak, és semmilyen logikus indok nincs rá, hogy miért kéne a víz alatt mechákkal közlekedni, valamilyen áramvonalasabb forma helyett. Azonban ha csak mint egy kalózos történet tekintünk rá, ami akcióban és humorban gazdag, akkor nem is számítanak annyira a sci-fi szál hiányosságai.
Írta: Althego
Althego értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.08.12.
25948 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kenran Butoh Sai: The Mars Daybreak © Bones

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.