×

Regisztráció

Anime: Fantastic Children

Fantastic Children © Nakamura Takashi • Nippon Animation

Fantastic Children (TV, 2004)

ファンタジックチルドレン

Hossz: 26 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Nakamura Takashi
Eredeti mű: Nakamura Takashi
Írta: Mitsui Hideki, Nakamura Takashi
Karakter dizájn: Nakamura Takashi
Zene: Ueno Kouji
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.25) részletek

Fantastic Children © Nakamura Takashi / Nippon Animation
Ez a sorozat a közeli jövőben, egész pontosan 2012-ben játszódik. Ha sci-finek nevezhetjük is, az azonban nem emiatt van így, mivel nyilvánvalóan egy ilyen kis ugrás nem sok változást hoz a mindennapi életbe. Sőt, az ábrázolt környezet inkább közelít a néhány évtizeddel ezelőttihez, mint valami futurisztikus utópiához.

A címszereplő gyerekek az évszázadok során többször megjelentek, jellegzetes fehér hajuk, kék szemük, fekete köpenyük és egyáltalán nem gyerekes viselkedésük nyomott hagyott a történelmi dokumentumokban. Ugyan velük kezdődik a történet, de gyakorlatilag semmit nem lehet érteni abból mit miért tesznek. Annyi világos, hogy valakit keresnek és több ellenfelük is van eközben. Utólag, a sorozat második felére válik igazán érthetővé minden. Éppen ez adja a történet érdekességét, feszültségét, hogy a néző nagyon keveset ért meg belőle az elején, holott minden darabja ott lebeg, csak képtelenség összekötni a tényeket. Emiatt viszont a második fele, ahol már nagyjából kiderült minden, kevésbé érdekes, és inkább közelít az átlagoshoz.

Nem is a címszereplő gyerekek szerepelnek a legtöbbet, hanem három másik. Helga, a szomorú árva kislány különös rajzokat készít. Barátja a szintén árvaházi lakó de sokkal vidámabb Chitto próbál neki segíteni abban, hogy elszökjenek az árvaházból. Véletlenül ismerik meg Tohmát, aki egy trópusi éghajlatú szigeten lakó életvidám fiú. Igazából az ő történetük ez. Hogy ez hogyan kapcsolódik egy titkos kormányzati projekthez, mi köze van a fehér hajú gyerekekhez, és a rejtélyes gyerekeltűnések után kutató két nyomozóhoz? Ez az amit nem szabad egy ismertetőben elmondani. Az egész második fele az, amiről spoiler nélkül semmit nem lehet elmondani.

A rajz tekintetében hihetetlenül minimalisztikus animéről van szó, mind a karakterek, mind a tárgyak tekintetében, és úgy tűnik ez szándékos céljuk volt a készítőknek. Ezen az sem segít, hogy időnként CG animált tárgyakat láthatunk. Talán ez a vonatkozása az amit nagyon nehéz megszokni, nem pedig a kezdetben követhetetlen történet. A zene inkább lassú, de érzelmeket tükröző, nem utolsó sorban Origának köszönhetően, aki az endinget is énekli.

Összességében egy nem szokványos, a sci-fi és a misztikum határán egyensúlyozó történetről van szó, ami a jól megkomponált lassan érthetővé váló szálak miatt végig fenntartja az érdeklődést.
Írta: Althego
Althego értékelése: 9 (kitűnő)
2008.08.12.
28291 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Fantastic Children © Nakamura Takashi • Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.