×

Regisztráció

Anime: Special A

Special A © Minami Maki • AIC / Gonzo

Special A (TV, 2008)

S・A ~スペシャル・エー~

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Miyao Yoshikazu
Eredeti mű: Minami Maki
Írta: Hanada Jukki
Karakter dizájn: Nakahara Kiyotaka
Zene: Mitsunaga Rie, Kaida Shougo
Stúdió: AIC, Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 8.79) részletek

Special A © Minami Maki / AIC / Gonzo
Történetünk helyszíne egy iskola, ahol egy speciális tagozat is működik. A tagozat neve röviden S.A., ahol a különleges képességű diákok tanulhatnak. Egész napjukat egy melegházban töltik, teázgatnak és beszélgetnek, mivel más dolguk nincs. Egyhangú hétköznapjaikat egy Hikari nevű lány pezsdíti fel valamelyest. Mindannyian gazdag családból származnak, kivéve Hikarit, de ezért nem bántják, sőt, összebarátkoznak vele és nagyon megszeretik.
Azonban Hikari túlbuzgósága miatt egy riválisra is szert tesz Takishima személyében, bár a fiú nem éppen úgy tekint Hikarira, mint egy ellenfélre, sőt...
Hikari mindig kihívja valamilyen párbajra Takishimát, legyen az szitakötőgyűjtés vagy szekrényugrás. Szegény lány viszont mindig ráfázik, és "csak" a második lehet Takishima mögött. A fiú ezért mindig csak "Második kisasszonynak" szólítja, amiből később rengeteg vicces jelenet adódik. Az első részből kiderül, hogy Hikari és Takishima már ismerik egymást a "régi szép időkből", de többet nem is árulnék el, nézzétek meg!

Az osztály többi tagja közé tartozik Tsuji Ryuu, aki imádja az állatokat, és számtalan kis állatkájával foglalkozik naphosszat. Yamamoto Megumi, aki egy tábla segítségével adja a többiek tudtára életbevágóan fontos gondolatait, mert soha sem beszél. Ikertestvére Yamamoto Jun, egy félénk srác, de a húgát nagyon szereti. Karino Tadashi, akinek van egy motorja és néha láthatjuk száguldozni vele. Szegény néha akaratlanul is olyan dolgokat mond, ami nem igazán tetszik Toudou Akirának, és ezért a lány jól el is püföli szegény srácot. És végül a már említett Toudou Akira, aki imádja barátnőjét, Hikarit, és már betegesen anyáskodik felette. Mellékszereplőkben sincs hiány, akik néha jól megkavarják az eseményeket. Ilyen szereplő például Takishima kisöccse is, akit csak "Kis Takishimának" szólítanak.

Minden rész egy új történetet foglal magába, és szépen lassan megismerhetjük a szereplők múltját is. A két opening és ending nekem tetszett, illenek a sorozat hangulatához. A karakter dizájnnal nem volt problémám, talán csak egy kicsit hosszúkásra lettek az alakok megrajzolva, ami elsőre egy kicsit furcsa lehet, de hozzá lehet szokni.
Röviden összefoglalva tehát egy vicces, bohókás, de drámai pillanatoktól sem mentes animéről beszélhetünk. Ajánlom ezt az animét azoknak, akik szeretik ezt a párosítást.
Írta: Kudara
Kudara értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.10.11.
31680 olvasás

Ismertető értékelése:
3.25 (megfelelő), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Special A © Minami Maki • AIC / Gonzo

Hozzászólások:
Igen, nekem is az egyik nagy kedvencem, tudtam volna még tovább nézni!
#2 | 2008.10.26. | írta: Kudara
annyira jóóó volt!!! kár, hogy vége lett, én még biztos tudtam volna nézni:P
#1 | 2008.10.19. | írta: Mea
Hozzászólás írásához jelentkezz be.